Українські прикордонники перекрили Сиваш на Херсонщині

11 Грудня 2015 05:50

CA47A312-E80A-4D43-8353-00AFBDF69F6C_w640_r1_cx0_cy0_cw87_sДержавна прикордонна служба України завершує облаштування контрольованої території на адміністративному кордоні з Кримом. Про це повідомив начальник Азово-Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби Андрій Вальчук.

«Проблемні» ділянки перекриють спіралями Бруно, «Єгозою», колючим дротом, малопомітними перешкодами і сигнальними мінами. Все необхідне для цього вже отримано», – сказав він, повідомляє парламентська газета «Голос України».

Вальчук зазначив, що на Сиваші слід встановити декілька оглядових камер, які давали б чітку «картинку» навіть вночі або в сильний туман. За його словами, такі камери вже є на території Бердянського прикордонного загону, і там вони довели свою ефективність. Прикордонники сподіваються, що такі камери допоможуть придбати волонтери або місцева влада.

На початку грудня Державна прикордонна служба України повідомила про посилення заходів безпеки в районах адміністративного кордону з Кримом у Херсонській області.

Ці заходи пов’язані з недопущенням протиправних дій поза контрольними пунктами в’їзду / виїзду і пропуском громадян через адміністративний кордон.

Після анексії Криму Росією в березні 2014 року між материковою Україною і півостровом утворився формально адміністративний, але фактично – справжній кордон. Крим оголосили тимчасово окупованою територією.