ХІІ фестиваль Docudays UA у Херсоні – день другий

9 Грудня 2015 09:23
docudays.org.ua

docudays.org.ua

Вчора, 8 грудня, відбувся другий день фестивалю документального кіно про права людини «DOCUDAYS UA». Нагадуємо, що на Херсонщині фестиваль триватиме до 14 грудня 2014 року, відкриті покази до 9 грудня (17:00-20:00) у кінотеатрі “Мультиплекс”.

У другий день були представлені такі стрічки: Пропаганда (Propaganda, Крістофер Мюррей, колектив MAFI, Chile 2014), Ти віриш в кохання? (Do You Believe in Love?, Дан Вассерман, Ізраїль 2013), Точка відліку (Starting Point, Міхал Щесняк, Польща 2014) та Божа воля (God’s Will, Бєата Бубєнєц, Росія 2013).

Фільм “Пропаганда” (Propaganda, Крістофер Мюррей, колектив MAFI, Chile 2014) про події чилійської президентської кампанії 2013 року, посеред одного з найвідчутніших соціальних заворушень останніх років. Він пропонує мандрівку крізь найбільш виняткові ситуації політичних кампаній, спонукаючи до рефлексій щодо складних відносин між політиками і громадянами, побачених очима кількох режисерів цієї країни.

“Ти віриш в кохання?” (Do You Believe in Love?, Дан Вассерман, Ізраїль 2013) розповідає історію Тови, котра паралізована через дистрофію м’язів і спеціалізується на пошуку партнерів для людей із фізичними вадами. Кумедний, зворушливий і нескінченно цікавий документальний фільм слідує за Товою протягом року та знайомить глядача із її родиною, запрошуючи нас долучитися до її болю, гумору, любові та величезної жаги до життя.

“Точка відліку” (Starting Point, Міхал Щесняк, Польща 2014)Анета бунтувала по повній у дев’ятнадцять років й опинилася у в’язниці за вбивство. Дев’ять років потому повсякденне життя приводить її зі стін в’язниці до будинку престарілих. Одна з його мешканок, Гелена, була хворою з раннього дитинства. На її думку, в молодої жінки є все, чого тільки можна бажати. Тож Гелена, чиї знання про світ обмежені вікнами лікарень і диванами, з жадобою цікавиться життям Анети. На Анету чекає випробування… і Гелена допоможе їй.

Фільм “Божа воля” (God’s Will, Бєата Бубєнєц, Росія 2013) розповідає про колишнього необуддиста, який став палким захисником православних цінностей. Дмітрій Ентео привернув до себе увагу публіки після кількох самостійних ексцентричних акцій. Він називає себе православним акціоністом і виступає проти творчості мистецьких груп “Война” та “Pussy Riot”. Зібравши на свою підтримку рух православних активістів, який він називає “Божою волею”, Дмітрій оголосив про намір очолити Росію, а згодом і весь світ у євхаристичній революції. Які це має наслідки, і хто такий Ентео насправді?

РОЗКЛАД ПОКАЗІВ на 09 грудня 2015 року (17:00 до 20:00)

Подія у facebook

Мандрівний фестиваль Docudays UA в Херсоні 2015

Мандрівний фестиваль Docudays UA в Херсоні 2015