У Херсоні стартував ХІІ фестиваль Docudays UA

8 Грудня 2015 05:47
facebook.com

facebook.com

Вчора, 7 грудня, у Херсоні стартував фестиваль документального кіно про права людини «DOCUDAYS UA». Фестиваль триватиме до 14 грудня 2014 року, відкриті покази до 9 грудня (17:00-20:00) у кінотеатрі “Мультиплекс”.

Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини «DOCUDAYS UA» проводиться щороку впродовж останнього тижня березня у Києві. По завершенню DOCUDAYS UA традиційно презентує найкращі фільми в регіонах України у рамках Мандрівного фестивалю. Фестиваль — неполітичний і некомерційний. Головна мета Фестивалю — сприяння підвищенню рівня української кінодокументалістики, становленню в Україні відкритого діалогу про моральні проблеми суспільства, права людини. Засобами кіномистецтва сприяти зміцненню почуття людської гідності у громадян України, надихати їх на активні відповідальні дії задля побудови демократичного суспільства.

У перший день були представлені такі стрічки: “Медик іде останньою” Світлани Шимко (Угорщина, Україна 2014), “Пост Майдан” Сергія Андрушка (Україна, 2014) та “Яма”  чеського режисера Їржі Стейскала (Чехія, 2014).

Фільм “Медик іде останньою” (The Doctor Leaves Last, Світлана Шимко, Угорщина, Україна 2014) – це розповідь про лікарку-волонтерку Таню, котра була на передовій впродовж найкривавіших днів Майдану. Після припинення вогню вона лишається в Києві лікувати поранених. Тим часом неоголошена війна з Російською Федерацією починається на сході України. Таня знову мусить їхати на фронт.

“Пост Майдан” (Post Maidan, Сергій Андрушко, Україна 2014). Автори стрічки кілька тижнів стежать за чотирма людьми напередодні президентських виборів в Україні. Усі вони з різних куточків країни – Донецька, Криму, Ірпеня та Києва. Їх об’єднує те, що вони були поранені під час протестних акцій в Україні. Майдан втрачає свою актуальність, а чотири герої фільму намагаються вирішити особисті проблеми та беруть активну участь у громадському житті країни.

Фільм “Яма” (My Home, Їржі Стейскал, Чехія 2014) розповідає на історію Наташи Юрченко, котра жила у маленькому селі, доки забудовники не вирішили зайняти цю місцевість. Її сім’я чинила спротив забудові,а тепер опинилася в пастці поміж висотних будинків. Наташа хоче боротися за свій дім, але в її родині назрівають конфлікти. Як далеко вона піде заради рідної домівки? Кінопортрет п’яти років життя однієї надзвичайної родини в сучасній Україні.

РОЗКЛАД ПОКАЗІВ на 08 грудня 2015 року (17:00 до 20:00)

Подія у facebook