На Херсонщині можливі знеструмлення – Міненерго

3 Грудня 2015 06:05
krymr.com

krymr.com

У Херсонській області можливі відключення електроенергії у зв’язку з постачанням за резервною схемою. Відповідне попередження оприлюднила в середу прес-служба Міненерго.

Фахівці міністерства провели аналіз ризиків безпрецедентного тривалого використання резервної схеми живлення області (за відсутності електропостачання на лінії “Каховська-Титан”).

У міністерстві зазначають, що резервна схема постачання не була спроектована на постійне додаткове навантаження, у якому вона працює зараз. Тому фахівці-енергетики навіть не можуть достовірно спрогнозувати всі негативні наслідки, які можуть мати місце.

Крім того зі зниженням температури повітря усі ризики збоїв у роботі системи посилюються, оскільки збільшення споживання створює додаткове навантаження на мережу.

Це може також призвести до додаткового короткочасного відключення споживачів, а також до загального зниження напруги в мереж, зазначають у Міненерго.

В районах, які постачаються за тимчасовою схемою, наразі живиться близько 65 тисяч мешканців.

Крім того, плани альтернативного енергопостачання не передбачали тривалу відсутність електропостачання промислових підприємств.

За повідомленням начальника головного управління ДСНС у Херсонській області Сергія Чорного, у випадку виникнення надзвичайної ситуації на бромовому і содовому заводах у Красноперекопську та Армянську може статися відключення захисних систем локалізації цих речовин.

Радіус забруднення в такому випадку буде становити – близько 100 км, що захопить і територію Херсонської області, а також акваторії Чорного моря .