До Херсона завітає ХІІ Мандрівний міжнародний фестиваль Docudays UA

2 Грудня 2015 07:00
facebook.com

facebook.com

3 жовтня в Україні розпочався ХІІ Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. У Херсоні ХІІ Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. відбудеться з 7 по 14 грудня 2015 року. Відкриті покази з 7 по 09 грудня (17:00-20:00) кінотеатр “Мультиплекс”. Всі покази БЕЗКОШТОВНІ.

РОЗКЛАД ПОКАЗІВ
07 грудня 2015 р. 17:00 до 20:00

Медик іде останньою/The Doctor Leaves Last, Світлана Шимко, Угорщина, Україна 2014, 26″

Лікарка-волонтерка Таня була на передовій впродовж найкривавіших днів Майдану. Після припинення вогню вона лишається в Києві лікувати поранених. Тим часом неоголошена війна з Російською Федерацією починається на сході України. Таня знову мусить їхати на фронт.

Пост Майдан/Post Maidan, Сергій Андрушко, Україна 2014, 42″

Автори стрічки кілька тижнів стежать за чотирма людьми напередодні президентських виборів в Україні. Усі вони з різних куточків країни – Донецька, Криму, Ірпеня та Києва. Їх об’єднує те, що вони були поранені під час протестних акцій в Україні. Майдан втрачає свою актуальність, а чотири герої фільму намагаються вирішити особисті проблеми та беруть активну участь у громадському житті країни.

Яма/My Home, Їржі Стейскал, Чехія 2014, 84″

Наташа Юрченко жила у маленькому селі, доки забудовники не вирішили зайняти цю місцевість. Її сім’я чинила спротив забудові,а тепер опинилася в пастці поміж висотних будинків. Наташа хоче боротися за свій дім, але в її родині назрівають конфлікти. Як далеко вона піде заради рідної домівки? Кінопортрет п’яти років життя однієї надзвичайної родини в сучасній Україні.

08 грудня 2015 р. 17:00 до 20:00

Пропаганда/Propaganda, Крістофер Мюррей, колектив MAFI, Chile 2014, 62″

Фільм про події чилійської президентської кампанії 2013 року, посеред одного з найвідчутніших соціальних заворушень останніх років. Він пропонує мандрівку крізь найбільш виняткові ситуації політичних кампаній, спонукаючи до рефлексій щодо складних відносин між політиками і громадянами, побачених очима кількох режисерів цієї країни.

Ти віриш в кохання?/Do You Believe in Love?, Дан Вассерман, Ізраїль 2013, 50″

Тож люди сходяться до її квартири, де її чоловік, домробітниця та дочка втручаються в її роботу з укладання шлюбів. Това паралізована через дистрофію м’язів і спеціалізується на пошуку партнерів для людей із фізичними вадами. Кумедний, зворушливий і нескінченно цікавий документальний фільм слідує за Товою протягом року та знайомить глядача із її родиною, запрошуючи нас долучитися до її болю, гумору, любові та величезної жаги до життя.

Точка відліку/Starting Point, Міхал Щесняк, Польща 2014, 25″

Анета бунтувала по повній у дев’ятнадцять років й опинилася у в’язниці за вбивство. Дев’ять років потому повсякденне життя приводить її зі стін в’язниці до будинку престарілих. Одна з його мешканок, Гелена, була хворою з раннього дитинства. На її думку, в молодої жінки є все, чого тільки можна бажати. Тож Гелена, чиї знання про світ обмежені вікнами лікарень і диванами, з жадобою цікавиться життям Анети. На Анету чекає випробування… і Гелена допоможе їй.

Божа воля/God’s Will, Бєата Бубєнєц, Росія 2013, 55″

Колишній необуддист, який став палким захисником православних цінностей, Дмітрій Ентео, привернув до себе увагу публіки після кількох самостійних ексцентричних акцій. Він називає себе православним акціоністом і виступає проти творчості мистецьких груп “Война” та “Pussy Riot”. Зібравши на свою підтримку рух православних активістів, який він називає “Божою волею”, Дмітрій оголосив про намір очолити Росію, а згодом і весь світ у євхаристичній революції. Які це має наслідки, і хто такий Ентео насправді?

09 грудня 2015 р. 17:00 до 20:00

Нотатки з Ліберії/Notes from Liberia, Рьо Муракамі, Джадд Ерліх, США 2015, 25″

Цей фільм простежує шлях покійного японсько-американського режисера Рьо Муракамі на каучуковій плантації Firestone Tire в Ліберії. Під покровом ночі він проникає на територію плантації й потрапляє до майже невидимого світу, де жорстокі умови життя та праці обурливо мало змінилися з часу відкриття плантації у 1926 році. Доступ журналістів на плантацію суворо обмежується й відстежується компанією, тож кадри Рьо – рідкісний незалежний погляд на життя робітників плантації поза офіційною версією Firestone.

Ґабріель повідомляє з чемпіонату світу/Gabriel Reports on the World Cup, Ельс ван Дріль, Нідерланди 2014, 17″

Бразильський хлопчик Ґабріель Матос був зовсім маленьким, коли дізнався, що Світовий кубок-2014 відбуватиметься в його рідній країні. Він не здогадується, що його життя до того часу стане з ніг на голову. Аби привезти сотні тисяч уболівальників на футбольний стадіон, прокладають залізницю просто через квартал, де живе Ґабріель. Будинки зносять, родини змушені переїжджати, і навіть майданчик, на якому місцеві діти грають у футбол, скоро зникне. Для Ґабріеля усе це стає жахіттям. Хлопчик обурений нерівністю у своєму місті і викладає у свій блог відеозапис того, як бульдозери зносять його район. Стаючи журналістом, він намагається захистити свої права.

Інша Країна/Another Country, Ренато Боррайо Серрано, Росія 2014, 29″

Фабріс – політичний біженець із Демократичної республіки Конго, який виїхав до Росії, щоб урятувати своє життя від куль диктаторського режиму. Тепер він бореться за виживання й отримання статусу політичного біженця у Москві. Його родина чекає на нього, але Москва сльозам не вірить.

Звідки з’являється пил і куди зникають гроші/Ash and Money, Тійт Оясоо, Ене-Лііс Семпер, Естонія 2014, 98″

Театр NO99 у березні 2010 року оголосив, що він протягом двох місяців створить нову успішну й популярну партію, використовуючи всі прийоми, котрі застосовують у політиці та зв’язках із громадськістю. Театр організував з’їзд партії за участі 7000 людей. Документальний фільм, що розповідає про цей проект і його впливи, – це дослідження демократії, медіа та громадянського суспільства Естонії.

В розкладі можливі зміни.

Подія у facebook