Для базового електропостачання Херсонщини досить включення лінії “Каховка – Титан”

1 Грудня 2015 12:13
galleryua.com

galleryua.com

Для базового електропостачання Херсонщини досить включення лінії “Каховка – Титан”. Однак це не вирішить проблему забезпечення електроенергією півострова.

Відновлення лінії “Каховка – Титан” вирішить питання надійності електропостачання Херсонської області. Про це в ході брифінгу повідомив міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин.

Демчишин інформував, що в п’ятницю було відключення протягом двох годин на частині території області, в понеділок знову перебої в електропостачанні деяких населених пунктів, тому під час розмови з губернатором Херсонської області була виражена стурбованість з приводу забезпечення електроенергією Херсонської області.

Міністр зазначив, що з урахуванням зниження температури важливо не допустити виникнення надзвичайної ситуації та забезпечити електропостачання області за стандартного режиму.

“Враховуючи похолодання і нестабільність роботи енергосистеми в Херсонській області було б правильно відновити електропостачання по лінії “Каховка – Титан” і вирішити частину проблемних питань”, – підкреслив він.

Також повідомив, що неодноразово звертався до кримсько-татарських активістів з проханням дозволити включення лінії “Каховка – Титан”, яка була б достатньою, щоб забезпечити базове електропостачання Херсонської області.

“Відновлюючи електропостачання по лінії Каховка -Титан, ми певною мірою включаємо Крим. Частина електроенергії йде на забезпечення Херсонській області, а частина – на непідконтрольні території”, – уточнив він.

Однак це, за його словами, не вирішить проблему забезпечення електроенергією півострова, адже це приблизно 20% від потреб.

“Мова йде про включення тільки однієї лінії, не порушує вимог активістів і можливості продовжувати свою акцію”, – додав Демчишин.

“Ми не плануємо включати лінії без узгодження з активістами кримськотатарського народу, але переконуємо їх у необхідності відновлення лінії, адже вона забезпечує стабільні поставки Херсонщини”, – підкреслив міністр.

Джерело: 112.ua