Підрив електроопор на Чаплинці зробили на благо України – Ленур Іслямов [Відео]

24 листопадаа 2015 07:03

Підрив електроопорів могли здійснювати з обох боків. Про це журналістам Громадського повідомив керівник акції з «блокади» Криму Ленур Іслямов.

«Це робилося на благо України. Я сподіваюся», – зазначив він.

Правоохоронці брали участь у побитті активістів, сказав Іслямов.

«Це зрадники. Вони вчора направляли на нас зброю», – додав він.

aeaaeaa-photo324758961791281651

Збитки від підриву електроопорів на Чаплинці складають 2 мільйони гривень. Про це заявив виконуючий обов’язки директора Укренерго Всеволод Ковальчук на мiсцi пiдiрваних опорів.

«Збитки до кінця не пораховані, але, якщо проводити аналогію з попередніми підривами, відновлення ділянки коштуватиме близько 2 млн грн», – додав він.

Чотири лініі, які знаходяться на місці підриву, забезпечують електрикою Крим, зазначив в. о. Укренерго.

На запитання про те, як підривники могли дізнатися про розташування необхідних для знеструмлення Криму опорів, Ковальчук відповів, що ця інформація є на сайті та усіх мапах. Про електроопори відомо й місцевим мешканцям.

Учасники блокади на Чаплинці заперечують свою участь у підриві електроопорів.

В. о. Укренерго зазначив, що Крим на цю хвилину може забезпечувати себе на 10-15 відсотків. Наявня сонячні електростанціі.

«Стосовно заяв окупаційноі влади про газові та дизельні установки в нас немає точної інформаціі про їх підключення та забезпечення», – додав Ковальчук.

На місце події прибула ремонтна бригада. «До ремонту їх допустять пiсля переговорiв міненергетики», – сказав координатор «блокади» Криму Ленур Iслямов.

Джерело: Громадське