У Херсоні відзначили День Гідності і Свободи

22 листопадаа 2015 15:51

dsc_0027

Урочисті заходи відбулися в другій половині дня у центрі міста. Спочатку кількасот городян зібралися біля меморіалу «Слава Україні» на вулиці Перекопській. Сюди завітали представники міської й обласної влади, народні депутати, військовослужбовці, представники релігійних організацій та інші. Тут відбувся молебень за Україну і мир в нашій державі.

dsc_0002

Після молебню люди рушили пішою ходою на площу Свободи. Тут громадські активісти влаштували невелику фотовиставку благодійний патріотичний ярмарок, де можна було придбати різні сувеніри, а також домашню випічку. Виручені кошти волонтери збирали на підтримку українських військових в зоні АТО.

dsc_0045_0

Між тим на площі відбувався «вільний мікрофон». Охочі висловитись щодо подій на Майдані і сьогоднішньої ситуації в Україні підходили до мікрофону й говорили. Згадували початок протестів, найпомітніші акції в Херсоні і в Києві, тиск на майданівців, силовий розгін протестувальників, а також відсутність покарання винних у жорстоких побиттях і вбивствах учасників мітингів.

dsc_0010

Не обійшлося й без заготовлених промов студентів, які, очевидно, прийшли на мітинг за вказівкою керівництва своїх навчальних закладів. Втім, масового характеру «згін» людей на площу не мав. Здебільшого тут зібралися учасники місцевих протестів 2013-2014 року, самооборонівці, автомайданівці, військовослужбовці, священики, громадські активісти та інші херсонці.

dsc_0004

Після «вільного мікрофону» учасники мітингу (здебільшого – молодь) організували флеш-моб. Вони взяли до рук сині або жовті листи паперу і стали у відмічені точки. Таким чином утворилось слово «Вільні».

dsc_0060_0

Іван АНТИПЕНКО, «День», Херсон, фото автора