Херсонщина презентована на GoogleDayUA2015

20 листопадаа 2015 14:20
khoda.gov.ua

khoda.gov.ua

11 листопада 2015 року в Києві відбулася Всеукраїнська конференція за участю представників всіх областей України GoogleDayUA2015. Під час якої Департаментом зовнішньоекономічної діяльності, туризму та курортів презентовано проект «Цифрове перетворення Херсонської області».

GoogleDay – це найважливіша подія компанії Google Ukraine, яка збирає сотні експертів у сфері IT, маркетингу та медіа-продакшн з усієї країни, і проводиться раз на два роки. У 2013 році GoogleDay був присвячений офіційному запуску YouTube в Україні. Цього року темою конференції стало «Цифрове перетворення України».

На конференції представлено досвід та успішні проекти у трьох напрямках:
•    Цифрове перетворення бізнесу, на якій виступали українські бізнесмени і приватні підприємці, ділилися досвідом щодо ефективного використання технологій компанії Google для успіху в бізнесі.
•    Успішний проект «Цифрове перетворення Херсонської області», а також досвід українських експертів у галузі розвитку IT-спільнот в Україні стали основою розкриття другого напрямку – цифрове перетворення суспільства.
•    Цифрове перетворення медіа-контенту – третій напрям, який презентували українські YouTube блогери та  українська багатоканальна мережа AIR.

Досвідом та результатами реалізації проекту з трансформації Херсонщини поділилися заступник директора Департаменту, начальник управління туризму та курортів Сергій Шкарупа та Юрий Антощук – голова Херсонського обласного благодійного фонду «Об’єднання». З жовтня 2014 року на Херсонщині  впроваджувався унікальний проект «Цифрове перетворення Херсонської області» за експертної, інформаційної, комунікаційної та фінансової підтримки компанії Google – Україна, в співпраці з громадськими організаціями. В ході проекту оновлено та доповнено онлайн-карти Google області, нанесено логістичну та туристичну інфраструктури об’єктів природоохоронних територій, населених пунктів Чорноморського узбережжя, м. Херсона та Нової Каховки, реалізовано ефектний інтернет-проект – створено сайт «Мандруй Херсонщиною», а апогеєм проекту стало створення 40-хвилинного  україномовного (з англійським субтитром) документального ігрового фільму про визначні туристично-привабливі місця Херсонщини, який дає можливість переглядати світовій спільноті на каналі YouTube (https://youtu.be/CuLIf061OBM ).
В подальшому співпраця з компанією Google–Україна буде продовжена. Детальна інформація про GoogleDay сайті Херсонського обласного благодійного фонду «Об’єднання»:http://www.fundunion.org/2015/11/googledayua2015.html#.VkyE99LhDDc або на сторінці в Facebook: https://www.facebook.com/fundunion/