Сайт IGotoWorld.com склав рейтинг найпопулярніших туристичних напрямів Херсонщини – 2015

13 листопадаа 2015 12:34
visitkherson.gov.ua

visitkherson.gov.ua

Департаментом зовнішньоекономічної діяльності, туризму та курортів Херсонської обласної державної адміністрації розпочато співробітництво з інформаційно-туристичним порталом IGotoWorld.com, присвяченого Україні.

На порталі  розміщена інформація про туризм і відпочинок в Україні:

– цікаві маршрути і тури по країні, що запропоновані найкращими гідами і туроператорами;

– каталог пам’яток України з описом і фотографіями;

– понад 2 500 готелів, хостелів і апартаментів, які можна забронювати;

– афішу найцікавіших фестивалів, виставок, ярмарок і інших подій цього сезону;

– детальну карту України та інформацію про села і міста;

– карту пам’яток України, де можна позначити відвідані місця і поділитися нею у соцмережах.

Також, на порталі можна знайти інформацію про Херсонщину.

Як підтверджує статистика інформаційно-туристичного порталу IGotoWorld.com Херсонщина – край із великою кількістю пам’яток, цікавих для туристів. Інтернет-ресурс зібрав понад 650 цікавинок та готелів регіону. На сайті можна знайти усю потрібну інформацію щодо природних, історичних пам’яток, найкращих місць відпочинку. Цей перелік допоможе не лише спланувати маршрут, але й обрати найзручніший готель.

Порталом відзначено, що останнім часом Херсонщина перетворилась на справжню туристичну мекку. Після окупації Криму українці, які зазвичай їздили на відпочинок до півострову, нарешті почали відкривати для себе нові чарівні куточки України. І курорти Херсонської області, розташовані і на Чорному, і на Азовському морі, набули широкої популярності: цього сезону на відпочинок з’їхалось понад 2,5 мільйонів туристів.

Цей наплив, мабуть, відчув на собі кожен, хто влітку відпочив у Генічеську чи у Залізному Порту. До речі, варто очікувати, що ця цифра зростатиме і надалі. Адже відкривши для себе нові обрії морського узбережжя, багато хто схоче повернутися до них знову. А до того ж, на Херсонщині жваво розвивається зелений туризм – чимало господарств пропонують затишний відпочинок подалі від цивілізації.

Рейтинг найпопулярніших пам’яток та маршрутів

Сайт IGotoWorld.com склав рейтинг найпопулярніших туристичних напрямів Херсонщини 2015. Отже, відвідувачі інтернет-ресурсу найбільше цікавились такими маршрутами:

Острів Джарилгач – це безлюдне місце, де зустрінеш хіба що полохливих пташок. З висоти пташиного польоту острів схожий на витягнуту смужку. Влітку туристам пропонують морську подорож на два облаштовані пляжі.

Олешківські піски. «Пустеля в Україні?! Це фантастика!», думає більшість українців. Ні, це Херсонщина! Багато хто і не здогадується про її існування. Величезні кургани з піску, що сягають 5 метрів, безлюдні кілометри пустелі

Заповідник «Асканія-Нова» – один з найвідоміших біосферних заповідників Європи, природа у своїй первозданній красі. Розкішний степ із різноманіттям рослин, зоопарк, у якому зібрані тварини з різних куточків світу, чарівний дендрологічний парк.

Арабатська стрілка. Про цей курорт чули, мабуть, усі. Одне з найпопулярніших місць відпочинку – піщана коса, розташована так, що один її край з’єднується з півостровом Крим, а інший підходить дуже близько до материка.

Руїни Кизи-Кермана. Ця давня твердиня була відбудована турками ще у 15-му сторіччі. Руїни старовинної фортеці і досі манять до себе…

Тендрівська коса –  дивовижний піщаний острів, який так радує туристів своєю чистотою. Великі пляжі, озера-лагуни, Тендрівський маяк приваблюють відпочиваючих, хоча дістатись до цієї місцини не так то вже й легко.

Це, звісно, лише крихітна частинка від усіх цікавинок Херсонщини. Адже край багатий не лише природними дивами, але й історією. Познайомитись із усіма окрасами регіону можна лише в один спосіб – відправитись у мандрівку!