У Херсонському державному університеті поповнення аспірантів

7 листопадаа 2015 16:00

збори 55 листопада у Херсонському державному університеті відбулися збори докторантів та аспірантів першого року навчання. Після вступної сесії до аспірантури та докторантури ХДУ зараховано понад 30 перспективних науковців.

Урочисту зустріч відкрила проректор з наукової роботи, професор Валентина Федяєва. Вона привітала докторантів та аспірантів, побажала їм творчих успіхів на науковій ниві і надала слово ректору Херсонського державного університету, професору Василю Стратонову.

Очільник вишу підкреслив, що йому приємно знаходитися у колі тих людей, які прийняли виважене рішення спробувати себе в науці, наголосив, що це дуже почесно і відповідально. «Ви пройшли першу ланку випробувань: склали всі іспити і зараховані до аспірантури та докторантури Херсонського державного університету, – звернувся до присутніх Василь Миколайович. –  Ви повинні прагнути, щоб результатом вашого навчання став диплом доктора філософії у відповідній науковій галузі». Також ректор побажав науковцям творчої наснаги та успіхів.

збори асп.1

Із теплими словами і своїми настановами до докторантів і аспірантів звернулися відомі науковці, голови спеціалізованих вчених рад по захисту дисертаційних досліджень, доктори наук, професори:  доктор педагогічних наук, заслужений працівник науки і техніки України, професор Марія Пентилюк, доктор фізико-математичних наук, завідувач кафедри інформатики та програмної інженерії, професор Михайло Львов та доктор філологічних наук, професор Лариса Бєлєхова.

Посвідчення докторантам і аспірантам урочисто вручили ректор Василь Стратонов та проректор Валентина Федяєва.