Курортний сезон на Херсонщині приніс небувалі прибутки – податкова

30 Жовтня 2015 15:12
ua.krymr.com

ua.krymr.com

Курортний сезон на Херсонщині приніс чималі кошти місцевому бюджету, а саме 652 600 гривень туристичного збору. Про це повідомляє прес-служба обласного управління Державної податкової служби (ДФС).

Це на 169,6 тисяч гривень більше за аналогічний показник минулого року. У тому числі, оксамитовий сезон на морському узбережжі області додав до місцевої казни 127,6 тис гривень.

Найбільш привабливими для гостей регіону були Арабатська стрілка, яка «стала перлиною курортного сезону на Херсонщині» і додала туристичного збору у сумі майже 248 тисяч гривень. Другими за популярністю стали курорти Скадовська і села Лазурного – від туристів надійшло 150 900 гривень. Від відпочивальників селища Залізний Порт у казну надійшли 146 700 гривень.

«Цей збір сплачують гості нашого краю при реєстрації в пансіонатах, базах відпочинку і приватних апартаментах, чим розвивають туристичну галузь Херсонщини», – підкреслили у прес-службі відомства.

Після анексії Криму багато туристів надають перевагу відпочинку на материковій Україні.

Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року. Країни Заходу також не визнають анексії Криму і запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».