Херсон приєднався до акції «Європа без торгівлі людьми»

30 Жовтня 2015 12:06
socioprostir.org.ua

socioprostir.org.ua

23 жовтня в Херсоні пройшла акція “Європа без торгівлі людьми”. Акція проходила одночасно з 12.00 до 13.00 у 17 обласних центрах України. Її проведення ініціювали члени Всеукраїнської коаліції громадських організацій з протидії торгівлі людьми, і приурочили до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми. Слоган акції: “Європа без торгівлі людьми!”, апелює до таких людських цінностей, як свобода, вільний вибір, комфорт, незалежність та згуртованість.

Мета акції – привернути увагу до проблеми торгівлі людьми. Торгівлю людьми давно потрібно виводити із темних сутінків на світ, особливо на Херсонщині, і це навіть певним чином відобразилось на частині фото з акції. Політична та економічна ситуація в Україні негативно вплинула на усі сфери життя суспільства. Протидія торгівлі людьми не визначається як пріоритетна діяльність. У зв’язку з цим виникає необхідність привертати увагу до даної проблеми з новою силою. Україна залишається країною постачання, транзиту та стала країною призначення – випадки торгівлі людьми також зафіксовано всередині України.

«За нашими даними, більше 120 тисяч українців стали жертвами торгівлі людьми з 1991 року. Міжнародна організація з міграції (МОМ) допомогла майже 12 тисячам жертвам торгівлі людьми розпочати нове життя, – наголосив Манфред Профазі, Голова Представництва МОМ в Україні. – Але актуальність проблеми не зменшується, люди продовжують від неї страждати».

Це стосується і жителів Херсонської області, які , на жаль, продовжують потрапляти і в трудове рабство і в сексуальну експлуатацію, і в жебракування і страждають від інших видів торгівлі людьми. Тому під час акції розповсюджувались інформаційні матеріали з популяризацією Національної гарячої лінії 527. А наприкінці відбувся символічний запуск повітряних кульок на знак підтримки процесів зменшення явища торгівлі людьми в Європі.

Технічну підтримку у проведенні акції надано Міжнародною організацією міграції, а місцева влада допомагала організаційно. Дякуємо за участь і організаційний внесок нашим партнерам із Департаменту соціального захисту, фахівцям і керівництву обласного і міського ЦССДМ, керівнику відділу боротьби з торгівлею людьми в Херсонській області, за те, що навіть неочікувано були поруч і під час проведення акції. А особлива подяка – волонтерам, які натхненно працювали, розповідаючи про явище торгівлі людьми, допомогу від держави та громадських організацій.

Анжела Литвиненко, ХОЦ «Успішна жінка»