Сьогодні у Херсоні презентують книгу про людей з особливими потребами «Мишка»

27 Жовтня 2015 11:52
city.kherson.ua

city.kherson.ua

27 жовтня о 18.00 на базі Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олеся Гончара відбудеться презентація українського перекладу повісті Дороти Тераковської «Мишка» (переклад з польської – Дзвінка Матіяш).

«Мишка» – це художня книга, яка розкриває світ людей з особливими потребами, які вони, як із ними спілкуватися, як їх розуміти і любити, як подолати фобії – батькам, родичам, друзям, усім. Презентації книги відбулися у Києві, Львові, Дніпропетровську та Одесі, подія в Херсоні –  ще одна спроба говорити про складні речі в іншому форматі – за допомогою художньої літератури.

До розмови запрошені також представники різних українських організацій, які щоденною працею прагнуть зробити життя людей з особливими потребами повноцінним, допомагають їм відчувати себе повноправними членами суспільства. При цьому всі вони твердять, що досвід спілкування з цими людьми робить їхнє життя кращим.

УЧАСНИКИ ПРЕЗЕНТАЦІЇ:

Дзвінка Матіяш – перекладачка книги, письменниця;

Надія Надільна – представниця Центру духовної підтримки осіб з особливими потребами «Емаус»;

Надія Калачова – авторка буктрейлеру  та кількох рецензій на книжку;

Роман Максимович – юнак із синдромом Дауна, який спеціально приїде зі Львова на презентацію своєї улюбленої книжки;

Ірина Ханікова – голова Херсонської обласної організації підтримки дітей з  синдромом Дауна та їх сімей «Сонячні діти Херсонщини»;

Організатори: ГО «Сонячні діти Херсонщини», Херсонська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олеся Гончара, Польський Інститут у Києві, Центр «Емаус».