Михайло Линецький: «Мій шлях до «Рідної країни»

23 Жовтня 2015 09:52

DSC_4342_Ще у 2000-х роках я багато чув про проекти Фонду Миколи Томенка  «Рідна країна», головна мета якого ­− здійснення благодійної діяльності в інтересах суспільства, сприяння соціально-економічному, духовному та культурному розвитку нашого суспільства.

У 2012 році під час парламентської виборчої кампанії доля звела мене із засновником фонду,  відомим українським політиком, громадським діячем, науковцем, дуже цікавою та різносторонньою людиною – Миколою Володимировичем Томенко. Після цього розпочалася наша плідна співпраця. Згодом я очолив представництво Фонду Миколи Томенка на Херсонщині.

Спільно з Миколою Володимировичем, який у 2013 році  очолював комітет із питань свободи слова та інформації  Верховної Ради України, ми допомагали журналістам, серед яких були і херсонці, захищатися від свавілля влади, міліції та інших правоохоронних органів, відстоюючи свободу слова. У березні 2013 року Микола Томенко запропонував мені стати його помічником на громадських засадах.

У подальшому ми розпочали просування проектів «Рідна країна» у Херсоні та поширили свою діяльність у багатьох районах області. Почали з презентації на Херсонщині проекту Фонду, присвяченого 200-річчю з дня народження Тараса Григоровича Шевченка: факсимільне видання альбому малюнків Т. Шевченка та український щорічник до 200-річчя з дня народження Кобзаря. Співпрацюємо з науковцями, освітянами, бібліотечною спільнотою.

У серпні 2014 року  ми приєдналися до світоглядного порталу ridna.ua та відкрили офіційне представництво фонду Миколи Томенка на Херсонщині. Наразі Інтернет-портал «Рідна Херсонщина» активно функціонує. Він входить у топ-10 найвідвідуваніших сайтів. Ми запровадили спецпроект – «Херсонщина туристична».

Ми спрямовуємо свою діяльність на популяризацію Херсонщини та України в цілому, на розвиток культури, спорту, здорового способу життя, у тому числі на реалізацію програм національного розвитку, на охорону і збереження спадщини, історичного середовища, пам’яток історії та культури. Нам є чим пишатися, нам є що запропонувати не тільки нашим громадянам, але й іноземним гостям. Наша робота направлена на сприяння духовному пробудженню та моральному відродженню людей.

Це наша спільна позиція із засновником фонду Миколою Томенком. У нас абсолютно чітке розуміння того, що тільки наш народ в Україні може побудувати справжню, заможну, незалежну державу, в якій було б комфортно жити та розвиватися.

Микола Томенко, український політик, громадський діяч, науковець, засновник Фонду «Рідна країна»

«З Михайлом Линецьким ми знайомі три роки. Понад два роки плідно співпрацюємо. Саме йому я довірив очолити представництво Фонду «Рідна країна» на Херсонщині. Він патріот, який свідомо зробив свій вибір у пік кардинальних змін у країні. Михайло − надійна людина, на яку можна покластися. Він відданий нашій спільній справі. Усе розпочате доводить до кінця. Разом ми пройшли Майдан із першого до останнього дня. Із такими людьми я готовий йти пліч-о-пліч і реалізовувати серйозні та надважливі проекти для розвитку та збереження культурного та духовного надбання рідної країни. Впевнений, наша співпраця буде довгою та плідною!».