У Херсонській області на одну вакансію 11 осіб

13 Жовтня 2015 14:14
dt.ua

dt.ua

Протягом січня-вересня 2015 року послугами державної служби зайнятості скористалося 33,1 тис. безробітних громадян. Станом на 01 жовтня 2015 року кількість зареєстрованих безробітних становила 10,0 тис. осіб, з яких більше половини складали жінки, третину – безробітні з сільської місцевості, також по 40 відсотків було молоді віком до 35 років та безробітних, які мають додаткові гарантії щодо сприяння у працевлаштуванні.

Про це інформує прес-служба державної служби зайнятості у Херсонській області.

Основною проблемою сучасного ринку праці є нестача якісних робочих місць з гідними умовами та оплатою праці, особливо для молоді. Обсяги заявленої потреби підприємств, організацій та установ в працівниках по області в січні-вересні 2015 року склали 17,1 тис. одиниць, що на 12% менше минулорічного показника. Станом на 01 жовтня 2015 року кількість вакансій у базі даних служби зайнятості становила 889 одиниць. Більше половини вакансій області було зосереджено у м. Херсоні, ще майже третина була подана роботодавцями Білозерського, Генічеського, Голопристанського, Скадовського, Цюрупинського районів та м. Нова Каховка. У середньому по Херсонській області на 1 вакансію претендувало 11 осіб, що шукали роботу.

Чисельність громадян, забезпечених роботою у січні-вересні 2015 року, становила 16,4 тис. осіб, в тому числі за направленням державної служби зайнятості – 11,4 тис. безробітних. Також після одноразового одержання всієї суми допомоги по безробіттю 611 колишніх безробітних відповідно до своїх бізнес-планів розпочали підприємницьку діяльність.

Також з метою підвищення конкурентоспроможності на ринку праці 4,9 тис. безробітних проходили професійне навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації.

З метою забезпечення тимчасової зайнятості громадян та матеріальної підтримки безробітних проводилися оплачувані громадські роботи та інші роботи тимчасового характеру, до яких у січні-вересні 2015 р. було залучено 4,7 тис. безробітних.