Турецька компанія хоче збудувати на Херсонщині фабрику

12 Жовтня 2015 13:41

630_360_1444294502-7806

Турецька компанія Nevtek хоче збудувати на Херсонщині фабрику з переробки вторинного поліетилену (побутових відходів з поліетилену) і виготовлення з нього нової продукції.

Про це поінформував у Херсоні під час зустрічі голови облдержадміністрації Андрія Путілова з делегацією турецької компанії Nevtek відповідальний за міжнародні зв’язки цієї компанії Ахмет Байрам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У нас (в Туреччині. – Ред.) є фабрика. Вона працює за технологією виробництва виробів із вторинного поліетилену різного виду тиску, тобто відходів. Це нова технологія. Ми є її власниками. На сьогодні є певний набір продукції, яку ми виробляємо з вторинного поліетилену. Під час цієї ділової поїздки ми розглядаємо можливість створення тут (в Херсонській області. – Ред.) такого виробництва, такої фабрики з переробки цих відходів”, – розповів Байрам.

Як повідомив на зустрічі відповідальний за технічні та інженерні питання компанії Nevtek Алі Хакан Гювер, кількість працівників цієї фабрики становитиме близько 80 осіб (робітників та інженерно-технічних працівників).

Передбачається, що це підприємство зможе переробляти в рік близько 15 тис. т відходів поліетилену, у тому числі забрудненого (з полігонів твердих побутових відходів та звалищ). А виготовляти з цих відходів планують пластмасові транспортні палети (європіддони) та іншу продукцію.

Як заявив під час зустрічі голова Херсонської ОДА Андрій Путілов, облдержадміністрація сприятиме реалізації в регіоні цього проекту. Він також зазначив, що область – її населені пункти та приморська курортна зона – накопичують велику кількість відходів з поліетилену.