2 жовтня пройшов день відкритих дверей на базі Новокоховського агротехнічного коледжу. Даний захід представила завідувач навчально-практичного центру коледжу Марія Гордецька.
Привітала відвідувачів та учасників заходу Голова НКМГЕО «Мама-86» Козак Таїса Федорівна. Вона подякувала агроколеджу, Дитячому екологічному центру «Ластівка» м. Херсон , загальноосвітній школі № 3 за організацію в проведенні такого чудового та необхідного заходу, який триває впродовж місяця, та нагородила грамотами організаторів та активістів.
Гостями виставки були представники не лише Нової Каховки, Таврійська, сіл Новокаховської міської ради, але й з Херсона та з сіл інших районів: Тягинки, Отрадо-Кам’янки, Чаплинки.
Після привітань та невеличкого концерту гостей запросили безпосередньо до експозиції виставки.
На виставці були презентовані:
- малюнки учнів ЗОШ №3 ;
- наукові розробки студентів Н-Каховського агроколеджу та виставки з органічного землеробства та переробки продукції, зокрема:
-майстер-класс з виробництва домашнього майонезу;
-роботи студентів в інформаційній рекламі «Жити органічно» ;
-представлені технології вирощування каліфорнійський красних червів;
-технології збирання мотиля для годівлі риби цінних сортів риб;
-технології вирощування органічної сільськогосподарської продукції.
Також, студенти продемонстрували майстер-клас з аналізу овочів та води на нітрати, підготували карту виробництва сертифікованої продукції Херсонщини.
Тиждень екологічного споживача проходить в Новій Каховці вже третій рік поспіль. В 2014 р. в Новій Каховці не відбувався продаж органічної продукції в торговельних мережах, а в 2015 р. таку продукцію можна спостерігати в двох торговельних точках. В м. Херсоні також зросла кількість точок з продажу органічної продукції з двох (у 2014 р.) і семи (в 2015 р.). Крім органічних продуктів харчування відмічається поява також органічних засобів по догляду за обличчям та парфумів в стилі еко. Таким чином, завдяки проведенню таких інформаційних заходів, відзначено зростання кількості торгових точок, в яких наявна органічна продукція, яка поступово нарощує попит на неї серед населення.