Херсонці оформлюють субсидії через Укрпошту

4 Жовтня 2015 16:33
postfactum.ks.ua

postfactum.ks.ua

Працівники Укрпошти оперативно відреагували за завдання Уряду на проведення інформаційної роботи та збору заяв на отримання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг у сільській місцевості. Були проведені термінові тренінги всіх листонош з цього приводу і лише за місяць завдяки зусиллям Укрпошти оформлено 300 тис. субсидій. З початком опалювального сезону українці одержать платіжки з істотно збільшеними тарифами. Це один із необхідних кроків у реформуванні газового сектору. Стає зрозумілим, що незабаром отримання адресної безготівкої допомоги буде чи не єдиним виходом зі скрутного фінансового становища навіть для тих, хто досі пільгами від держави не користувався.

За таких обставин держава має намір захистити кожного, для кого буде важко платити за новими тарифами, надавши своїм громадянам субсидії.

Нагадаємо, що, Кабінет Міністрів України вніс зміни у Положення про порядок призначення та надання субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, які істотно скоротили процедуру їх призначення. Наразі необхідно подати лише заяву про призначення житлової субсидії та декларацію про джерела осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії. Причому форми заяв і декларації скорочено й спрощено з кількох сторінок до однієї.

«Укрпошта вкотре підтримує соціальні ініціативи уряду і бере на себе зобов’язання залучити до користування системою субсидій якомога більше громадян, – зазначив в. о. генерального директора Укрпошти Ігор Ткачук – ми активно співпрацюємо з органами місцевого самоврядування задля створення доступних та зручних умов отримання населенням соціальних послуг».

Працівники УДППЗ «Укрпошта» сумлінно виконують важливу місію:
• забезпечили доставку комплектів документів на оформлення грошової допомоги до кожного домогосподарства;
• роз’яснюють споживачам незрозумілі питання;
• допомагають заповнити заяву та декларацію;
• забезпечують доставку комплекту до відповідного управління праці та соціального захисту населення.

Для тих хто ще не встиг отримати пільги на комунальні платежі Укрпошта радо надасть всю потрібну допомогу. Варто лише завітати до найближчого поштового відділення і поштовики нададуть вичерпну інформацію щодо порядку заповнення та направлення документів на отримання субсидії. Крім того, за допомогою листоноші оформити субсидію можна не виходячи з дому.

Пам’ятайте, що за субсидією має звернутися член сім’ї, на якого відкрито особовий рахунок на сплату житлово-комунальних послуг.