На Каховському водосховищі працювали іхтіологи

25 Вересня 2015 08:15
novadoba.com.ua

novadoba.com.ua

Здійснення контролю за раціональним використанням риби та інших водних біоресурсів на Херсонщині належать до основних цілей та задач, які стоять перед Управлінням Херсонрибоохорони.

Так, за повідомленням прес-служби  відомства, протягом останніх двох тижнів іхтіологами Управління та науковими співробітниками Інституту рибного господарства НААН України були проведені малькові зйомки (збір іхтіологічного матеріалу) у нижній частині Каховського водосховища в межах Херсонської області. Більш детальна увага приділялась до акваторій заток Каховського водосховища, таких як: Осокорівська, Золота Балка, Дудчанська, Миловська, Республіканець, Низжньорогачицька, Болгарська, Каїрська, Василівська та інш. Іхтіологічний матеріал відбирався мальковою волокушею, вивчався та повертався назад у водойму.

Аналіз результатів проведення даних робіт надає змогу оцінити та зробити висновки про ефективність нерестової компанії 2015 року, розповсюдження молоді риб, вікову, видову та статеву структуру популяцій риб нижньої частини Каховського водосховища.

Отримана інформація співробітників Інституту рибного господарства НААН України та іхтіологів Херсонрибоохорони про результати малькових зйомок увійде в основу для прогнозування промислових запасів риб Каховського водосховища в цілому.

За ініціативи Херсонрибоохорони з метою раціонального використання риби та інших водних біоресурсів нижньої частини Каховського водосховища та на підставі проведених досліджень надані пропозиції до проекту Режиму промислового рибальства в дніпровських водосховищах на 2016 рік щодо заборони промислового рибальства в затоках нижньої частини Каховського водосховища, як місць концентрації, нагулу молоді риб, основних нерестовищ, зимівлі та місць вселення молоді з рибовідтворювальних комплексів.

Аналогічна робота буде продовжена у Дніпровсько-Бузькій естуарій системі.