Природно-заповідна спадщина міста очима херсонців

24 Вересня 2015 08:20
city.kherson.ua

city.kherson.ua

Громадська організація «Вікімедіа Україна» оголосила конкурс «Вікі любить Землю», метою якого було створення повної інформаційної бази про природно-заповідний спадок України та світу, а також сприяння охороні навколишнього природного середовища.

Участь в конкурсі, який проходив з 1 по 31 травня 2015 року, взяли фотографії, завантажені їхніми авторами на «Вікісховище» протягом визначеного періоду часу. До української частини проекту у м. Херсоні приєдналося чимало людей, серед них і користувачі Херсонської централізованої бібліотечної системи.

В рамках фотоконкурсу 12 вересня 2015 року у Великій лаврській дзвіниці Національного Києво-Печерського історико-културного заповідника відбулася церемонія нагородження авторів найкращих фотографій та найбільшої кількості сфотографованих об’єктів природно-заповідного фонду України. Слід особливо відзначити внесок Ольги Нестеренко – вікіпедиста, працівника Центральної міської бібліотеки ім. Лесі Українки, адже всю свою любов до рідного краю,  до природних пам’яток Херсона вона зуміла передати на чудових світлинах, які стали окрасою цього конкурсу. Ольга стала переможницею у номінації «За найбільшу кількість сфотографованих пам’яток» у кожному з 27 регіонів України».