Херсонцям покажуть кіно про права людини

22 Вересня 2015 11:25
facebook.com/rezhisser.org

facebook.com/rezhisser.org

Херсонський кіноклуб, що був відкритий у травні 2015 року розпочинає сезон показів документальних стрічок про права людини. Doc.Клуб – це кіноклуб від фестивалю про права людини Docudays, метою якого є сприяти активізації діалогу про права людини в українському суспільстві. Після кожного перегляду фільму є можливість поділитись враженнями від стрічки, поговорити про цінності, питання та проблеми , що підіймає то чи інший фільм.

Фільм «Грішна хвороба» (2011р.) 56 хв.
31-річна росіянка Саша Волгіна – ВІЛ-позитивна та вагітна. На даний момент темпи поширення епідемії СНІДу в Росії – найвищі у світі. Понад 1 млн. росіян живуть зі статусом ВІЛ; більшості з них нема й 35 років. Втім, медикаментів постійно бракує, уряд не фінансує профілактику СНІДу, а наркомани стрімко криміналізуються. Саша очолює групу активістів, котрі намагаються зарадити цій ситуації. Нідерландський режисер Ян Яап Кейпер слідує за нею в її щоденній боротьбі за виживання.

Обговорення може стати цікавим, адже у фільмі автор демонструє набагато ширше коло питань, ніж суто медико-соціальний аспект дотримання прав людини. Даний фільм висвітлює низку проблем з якими щоденно стикаються ВІЛ-позитивні, але у стрічці присутні моменти дискримінації ВІЛ-позитивної людини, порушення права на свободу мирних зібрань. Фільм також демонструє як ініціативна група громадян, чиї права порушуються, відстоюють їх через проведення кампаній з представництва та захисту інтересів.

Організатори: МО “Нова Генерація” та ГО “Режисер.Орг”.

Подія у facebook