У Херсоні запустили кримськотатарське радіо «Куреш»

10 Вересня 2015 12:22

prapor_25_06_15Ідея і втілення проекту належить однойменному кримськотатарському культурному центру. Наразі радіо працює як інтернет-канал, що доступний на сайті www.kuresh.info. Канал почав мовлення 2 вересня, але за кілька днів уже мав слухачів із Туреччини, Болгарії, Румунії, Росії і, звичайно, з Криму. За словами авторів проекту, поки що радіо працює в тестовому режимі: продовжуються налаштування на сайті, упорядкування сітки мовлення і постійний пошук цікавого контенту.

«Створити власне радіо ми вирішили ще в квітні цього року, коли окупаційна влада Криму закрила телеканал АТR і кілька кримськотатарських радіостанцій. Ідея інтернет-радіо здалася нам найбюджетнішим варіантом, але водночас — ефективним медіа-ресурсом, який подаватиме альтернативну інформацію передусім для мешканців Криму, Херсонщини та всіх зацікавлених слухачів, — коментує голова центру «Куреш» Ібрагім Сулейманов. — Зараз в нашому ефірі звучить кримськотатарська та українська музика, йдуть історичні й культурологічні програми, розмови з відомими постатями. Всі програми, на жаль, у записі. Вони не є нашим власним продуктом. На це поки немає ресурсів і персоналу. Всі, хто запускав сайт і радіо, працюють на волонтерських засадах».

Зі слів Ібрагіма Сулейманова, центр веде постійний пошук зацікавлених спонсорів, які б могли підтримати ініціативу нового ЗМІ в області. «Ми хочемо, щоб це був якісний канал зі своїми цікавими програмами і студією, куди можна буде запрошувати різних журналістів і активістів для розмов на актуальні теми Криму і Херсонщини. Так само і сайт міг би вирости у хороший інформаційний портал, — додає голова «Курешу». — За перші чотири години мовлення у нас було 360 слухачів. Важко судити, наскільки це багато, але ми спостерігаємо, що аудиторія росте, а значить на такий канал є попит».

Іван АНТИПЕНКО, «День»