Дорогу від Миколаєва до Херсона відремонтують за кошти Світового банку

10 Вересня 2015 11:08
autoforos.ua

autoforos.ua

Уряд схвалив проект акта Кабінету Міністрів України про залучення фінансування Світового банку для розвитку дорожньої галузі на загальну суму 560 млн дол. США. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Міністерства інфраструктури.

Міністерство інфраструктури спільно з Укравтодором та Світовим банком працювало над підготовкою структури проекту. Спочатку передбачалося ремонтувати дорогу М-03 на ділянці від м.Полтава до м.Харків. Однак зважаючи на незадовільний стан більшої частини дорожнього покриття по всій країні, Міністерство інфраструктури запропонувало переглянути проект та додати у нього також виконання проектних робіт для найбільш зношених ділянок доріг по Україні, а саме транспортного коридору від портів до кордону із ЄС.

В результаті проведення трьох місій Світового банку в Україні було погоджено виконання проектних робіт для покращення транспортно-експлуатаційного стану таких ділянок доріг:

Н-02 Львів – Тернопіль на ділянці від м.Львів до м.Тернопіль,

М-12 Стрий – Тернопіль – Кіровоград – Знам’янка на ділянці від м.Тернопіль до м.Кіровоград,

М-13 Кіровоград – Платонове на ділянці від автомобільної дороги М-12 до південного обходу м.Кіровоград,

Н-14 Олександрівка – Кіровоград – Миколаїв на ділянці від м.Кіровоград до м.Миколаїв,

М-14 Одеса–Мелітополь–Новоазовськ від м.Миколаїв до м.Херсон.

У процесі підготовки проекту було опрацювано кредитну та проектну угоду з банком, проведено декілька громадських слухань, отримано погодження від заінтересованих відомств та облдержадміністрацій, а також підготовано низку документів, передбачених законодавством у сфері реалізації проектів з МФО. Найближчим часом буде затверджено склад офіційної делегації України та визначена уповноважена особа, яка підпише кредитну угоду зі Світовим банком.

За попередніми домовленостями, переговори відбудуться в другій половині вересня цього року. Потім пакет документів за результатами переговорів буде розглянуто на Раді директорів банку. У разі позитивного схвалення підписання кредитної угоди відбудеться вже в жовтні цього року, а виконання робіт за проектом розпочнеться з початком будівельного сезону в наступному році.