У Херсоні на базі спецпідрозділу “Сокіл” створять КОРД

9 Вересня 2015 08:10
mvs.gov.ua

mvs.gov.ua

У Херсонській області елітний поліцейський підрозділ спеціального призначення Корпусу оперативно-раптової дії (КОРД) буде створено на базі спецпідрозділу “Сокіл”. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу УМВС України у Херсонській області.

“Це буде професійний спецназ, який буде виконувати поставлені завдання на території Херсонської області зі знешкодження та ліквідації бандформувань, і, якщо буде наказ, виконуватиме завдання у зоні АТО. Бійці нового підрозділу зможуть виконувати найскладніші завдання. У КОРД ми наберемо найкращих людей із херсонських спецпідрозділів. Відбір буде дуже жорсткий”, – розповів начальник управління МВС України в Херсонській області Артур Мєріков.

Набір у підрозділ розпочнеться через місяць.

За словами правоохоронців у КОРД на Херсонщині планується набрати 150 людей. Перевага надаватиметься тим, хто працює у міліцейських батальйонах спецпризначення, виконує бойові задачі у зоні АТО.

Зазначимо, у березні 2015 року міністр внутрішніх справ оголосив створення єдиного спеціального підрозділу для оперативного реагування за аналогією американського спецпідрозділу SWAT – “Корпус оперативно-раптової дії” (КОРД).