Осінь – весільний бум у Херсоні

9 Вересня 2015 12:54
like.te.ua

like.te.ua

Традиція справляти весілля восени збереглася з давніх часів. І не дивно, адже це саме той час, коли врожай вже зібрано, а піст ще не почався. Звичайно, у наш час молоді люди не дуже зважають на традиції та природні умови, але факт залишається фактом – з настанням осені кількість охочих зв’язати себе узами шлюбу значно збільшується.

Що й казати, осінні весілля насправді мають переваги. По-перше, цей період року багатий на різноманітні квіти, фрукти та овочі. По-друге, погода сприяє гарному настрою, а по-третє – природа розфарбована у яскраві та приємні оку кольори. Ще одною безумовною перевагою є те, що у наречених відсутні проблеми з запрошеними. Адже це час, коли відпустки закінчилися і всі вже відпочили. А як гарно виглядають молодята на фотографіях, що зроблені на фоні яскравого осіннього листя! І це ще далеко не всі аргументи на користь проведення весілля восени.

Про укладення шлюбів та іншу реєстраційну роботу у сфері цивільного стану ми поспілкувалися зі спеціалістом I категорії міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Херсонській області Людмилою Мишкіною. Вона розповіла, що у минулому році Центральним РАГСом зареєстровано 1 457 шлюбів а також народження 1 246 малюків. У цьому році очікується збільшення цих показників, адже станом на початок вересня у РАГСі уклали шлюб вже 960 пар, а населення Херсону збільшилося на 932 жителі!

– Сьогодні у Центральному РАГСі буквально весільний бум. Кількість бажаючих зареєструвати шлюб у 2015 році постійно зростає, адже наступний рік, як відомо, високосний. Тільки в серпні подали заяви на реєстрацію шлюбів 242 пари, – розповідає Людмила Вікторівна. – Також у нас є дуже гарна традиція проведення ювілейних весіль. Наприклад, цього року, а саме 16 вересня, у нас будуть дві пари діамантових ювілярів (подружжя, які прожили у шлюбі 60 років) та п’ять пар золотих ювілярів (тих, хто одружені 50 років). „Молодята” отримують запрошення від Суворовського виконкому. Сама церемонія дуже зворушлива, деякі „наречені” навіть одягають весільні сукні. На ній присутні діти, онуки, правнуки, які радо вітають своїх рідних з такою визначною датою. Також набирає популярності урочиста реєстрація народження дітей. Це не менш зворушливий обряд, на якому присутні батьки та рідні новонародженого малюка.

На сьогодні працівники РАГСу пропонують нареченим на вибір дві церемонії реєстрації шлюбу – українську або європейську. Українська проводиться державною мовою з усіма традиційними атрибутами – рушник, на якому обмінюються обручками молодята, хліб, сіль, музичний супровід та обрядовиконавець зі словами вдячності батькам. Європейська церемонія проводиться російською мовою: першими до зали заходять гості, потім батько заводить наречену. Під час церемонії мати передає їй свічки – як символ домашнього вогнища. В кінці обряду новоспечені чоловік та дружина танцюють свій перший танець і їх посипають пелюстками троянд.

Тож, не зволікайте – дозвольте вашим мріям про щасливе сімейне життя збутися саме у цьому році. Адже осінь надає стільки можливостей для красивого та незабутнього свята, що потрібно обов’язково цим скористатися.