На Херсонщині стартував міжнародний проект «Cruise-T»

8 Вересня 2015 10:22
visitkherson.gov.ua

visitkherson.gov.ua

05 вересня 2015 року на Херсонщині розпочато роботу міжнародної зустрічі та літньої школи учасників проекту «Cruise-T» «Мережа спеціалізованих центрів з підтримки та розвитку круїзного туризму в Чорноморському регіоні» в рамках Програми Європейської Комісії «TEMPUS», учасниками якої стали викладачі та студенти з Німеччини, Словаччини, Болгарії, Румунії, Грузії, України, всього близько 100 осіб.

06 вересня учасники проекту мали можливість ознайомитись з туристичними об’єктами Херсонщини та відвідати місто Скадовськ – курорт державного значення, здійснити екскурсію на о.Джарилгач.

У рамках реалізації проекту «Cruise-T» 07 вересня о 9.00 в Херсонському державному університеті відбулась координаційна зустріч за участю керівництва Херсонської обласної державної адміністрації, представників Херсонського державного університету, Департаменту зовнішньоекономічної діяльності, туризму та курортів обласної державної адміністрації та учасників проекту «Cruise-T».

Під час координаційної зустрічі були обговорені можливості та перспективи розвитку круїзного туризму в Чорноморському регіоні, створення та функціонування мережі «Центрів компетенції”, що дозволить об’єднати зусилля вчених, місцевого самоврядування, туристичних фірм, морських портів для вирішення поставлених завдань.

У рамках проекту «Cruise-T» 10 вересня 2015 року в м. Нова Каховка (за адресою: пр. Дніпровський, 44-а, яхт-клуб «Maxim Marine») о 14.00 відбудеться брифінг-конференція за участю керівництва обласної державної адміністрації та організаторів заходу.

Реалізація проекту «Cruise-T» сприятиме зміцненню зовнішньої співпраці зі східноєвропейськими країнами та кооперації між країнами Чорноморського регіону в сфері туризму та розвитку круїзного туризму.