Через Херсонщину до Криму намагалися незаконно завезти українські паспорти

7 Вересня 2015 08:44

5C842C70-73C0-4D78-A72F-EC0A4F2D58C4_w640_r1_cx34_cy17_cw42_sУ Держприкордонслужбі України повідомляють, що 2 вересня прикордонники відділу «Червоний Чабан» Херсонського загону спільно з працівниками митниці виявили велику кількість українських паспортів, які намагалися завезти в анексований Росією Крим.

Як сказано в повідомленні прес-служби відомства, прикордонники провели поглиблений огляд автомобіля, який слідував з материкової України на півострів.

«Як показала перевірка, в автомобілі, а саме в багажнику серед речей, 40-річний житель Херсона віз 10 паспортів громадян України для виїзду за кордон, 3 звичайних українських паспорти, 3 посвідчення особи моряка, 1 диплом про освіту, перекладений на англійську мову і завірений нотаріусом, 2 свідоцтва про народження, 1 копію свідоцтва про шлюб, 1 копію свідоцтва про народження, 1 копію картки фізичної особи – платника податків та 2 копії паспортів громадянина України», – йдеться в повідомленні.

Кому належать документи і з якою метою вони переміщалися, встановлюють українські правоохоронці. Для ухвалення подальшого правового рішення чоловік був затриманий і переданий співробітникам МВС, повідомляють прикордонники.

Підтвердження цієї інформації з інших джерел немає. Коментарі та пояснення затриманого з українськими документами чоловіка також відсутні.