Виготовлення блокпостів для другої лінії оборони розпочав херсонський судозавод

2 Вересня 2015 15:20
facebook.com

facebook.com

Контракт на будівництво партії мобільних блокпостів для облаштування другої лінії оборони на тимчасовому кордоні з окупованим Кримом отримав херсонський державний судозавод «Паллада», що входить до складу концерну «Укроборонпром».

Його укладено із однією з господарських структур МВС України. Цьому передували успішні випробування спецвиробу з надміцного армованого бетону – на міліцейському полігоні під Херсоном захисну споруду обстрілювали з автомату й кулемету, закидали бойовими гранатами. Втім, їх перевага не тільки в міцності, а й у тому, що встановлення такої конструкції – центру окремого пункту опору – займає всього три години.

Тепер корабели, котрі раніше випускали доки для ремонту кораблів, мають виготовити десять блокпостів вагою шістнадцять тонн кожен, і отримати за них понад мільйон гривень. Але для закупівлі матеріалів їм потрібен аванс у розмірі шістсот тисяч гривень, а надійшла поки що тільки десята частина цієї суми. Тож на «Палладі» нині заклали тільки два блокпости з десяти. А для потреб другої лінії оборони та захисту стратегічних об’єктів на території Херсонщини таких споруд потрібно як мінімум вдесятеро більше, ніж передбачає контракт.