Безкоштовні курси української мови в Херсоні

31 Серпня 2015 12:54
www.facebook.com

www.facebook.com

Проект «Безкоштовні курси української мови – навчи друга розмовляти українською» започаткований Всеукраїнським Комітетом на захист української мови у жовтні 2013 року після прийняття сумнозвісного мовного закону. Курси працюють у багатьох містах України.

Основна мета курсів: створити комфортне мовне середовище і подолати мовний бар’єр.

Якщо ви бажаєте розуміти українську мову, вільно спілкуватись нею, навчитись думати українською, правильно висловлювати свої думки, подолати мовний бар’єр, вивчити ділову українську мову, співати українські пісні, навчити дитину розмовляти українською, читати онукам українські казки, – тоді вам до нас!

Даний проект реалізується у місті Херсоні з березня 2013 року. У ході занять слухачі з задоволенням вчать граматику, виконують письмові та усні завдання, пишуть диктанти, спілкуються, дискутують, осягають мовленнєвий етикет та особливості професійного спілкування, відкривають для себе українських письменників і читають їхні книги, ведуть читацький щоденник, обмінюються враженнями від прочитаного. До речі, родзинкою наших курсів є періодичні зустрічі з сучасними українськими письменниками, які приїздять до нас з різних куточків України, знайомлять зі своєю творчістю, дарують власні книги.

Навчання відбуватиметься протягом чотирьох місяців: з квітня по липень раз на тиждень. Тривалість заняття – 2 години. По закінченні навчання слухачі складатимуть підсумкове тестування та отримають сертифікат.

Місце проведення курсів: Херсонська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олеся Гончара, відділ наукової інформації та бібліографії, 3-й поверх. Бібліотека знаходиться за адресою: вул. Дніпропетровська, 2, район Парку Слави. Орієнтовно заняття відбуватимуться щосуботи о 13:00. Та у графіці можливі зміни (врахуємо можливості слухачів курсів).

Запис на навчання триває за телефонами: 099-31-58-133 та 097-17-30-758.
Викладач-волонтер Віжічаніна Лілія Михайлівна.

Додаткову інформацію можна знайти у соціальних мережах: у Фейсбуці у відкритій групі «Безкоштовні курси української мови у Херсоні» та «В контакті» на сторінці «Безкоштовні курси української мови(Херсон)».