На Херсонщині пройшло обговорення про співпрацю з оборонними підприємствами Чехії

28 Серпня 2015 15:22

IMG_5775Сьогодні, 28 серпня, відбулася зустріч керівництва облдержадміністрації з делегацією Чеської Республіки стосовно обговорення перспектив співпраці  в галузі оборонної промисловості та залучення допомоги європейських партнерів.

В склад делегації ввійшли представники Чеських оборонних компаній державної та приватної форм власності, представники Міністерства оборони Чехії, представник логістичного відділу НАТО та Генерального штабу Збройних сил Чеської Республіки.

«На сьогодні три чеські обороні підприємства підписали договір про створення консорціуму, щодо допомоги Україні в питаннях забезпечення обороноздатності», – сказав  директор Департаменту з питань міжнародної оборони та промисловості Міністерства оборони Чеської Республіки, Томас Копегні.

Зокрема, на зустрічі обговорили можливої співпраці з чеською стороною  щодо облаштування контрольно-пропускних пунктів та фортифікаційних споруд.

«Крим – це Україна, тому всі споруди на адмінкордоні повинні бути мобільними. За станом на сьогодні, пункти облаштовуються всім необхідним, звичайно їх потрібно вдосконалювати. Ми відкриті до співпраці та готові використовувати передові технології, які можна ввести завдяки вашому партнерству», – зауважив заступник голови облдержадміністрації Вадим Чабан.

Представники Чеських оборонних підприємств презентували керівництву облдержадміністрації свій виробничий потенціал, який може бути залучений до використання  в обороні  територія області. Спеціалізуються підприємства в усіх галузях оборонної промисловості.

За словами Томаса Копегні, наразі йдуть перемовини з великими українськими авіакомпаніями, щодо створення спільних підприємств в сфері військової авіація. Окрім того, Чеські представники зацікавленні у військово-технічній співпраці Чеських оборонних підприємств з підприємствами Херсонщини.

«Ми дуже зацікавлені в співпраці з Херсонщиною, нами буде створено список Чеських оборонних підприємств, які звернули максимально увагу на  ваші підприємствами» – додав Томас Копегні.