Херсонські прикордонники зупинили контрабандне перевезення металобрухту до Криму

19 Серпня 2015 12:54
dpsu.gov.ua

dpsu.gov.ua

На адмінмежі між Херсонською областю та тимчасово окупованою територією АР Крим співробітники Азово-Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби України продовжують активні заходи щодо виявлення та попередження випадків переміщення товарів з порушеннями норм чинного законодавства.

На сьогодні найбільш поширеною схемою на цій ділянці відповідальності є використання зловмисниками подвійного пакету товаросупровідних документів. Підприємці в документах надають неповні реквізити отримувачів (без адрес в Україні), що є підставою вважати про порушення ними статті 6 Конвенції про договір міжнародного перевезення вантажів, ратифікованої  Україною.

Зокрема встановлено численні випадки переміщення до ВЕЗ “Крим” у режимі “експорт” значних обсягів продуктів харчування на адреси фізичних осіб з місцем реєстрації АР Крим, які здійснюють підприємницьку діяльність за спрощеною системою оподаткування із фіксованою ставкою податку, що завдає значних збитків державі.

Так, 17 серпня в контрольному пункті «Чаплинка» прикордонники Херсонського загону виявили транспортний засіб «Форд» з вантажем металобрухту з подвійними товаросупровідними документами. За документами, що пред’явив водій для прикордонно-митного контролю, місцем завантаження є м. Дніпропетровськ, а по інших, які знайшли в бардачку автомобіля – м. Комсомольськ Полтавської області. Сам водій підтвердив, що вантаж дійсно прямує з Полтавщини. Крім того було встановлено розбіжність у вазі вантажу на 3,8 тонни.

Зараз автомобіль затриманий, проводяться оперативно слідчі дії співробітниками МВС.