На Херсонщині створили інтерактивну карту “ленінопаду”

18 Серпня 2015 11:10

dsdfdsf

Місцеві активісти створили інтерактивну карту, за допомогою якої відслідковують процес позбавлення області від монументів часів тоталітаризму, повідомляє прес-служба Українського інституту національної пам’яті. 39 пам’ятників Леніну демонтували на Херсонщині за останні півтора року, 43 ще залишилось.

На карту нанесені маячки, завдяки яким кожен може дізнатись, коли, де і як пам’ятник демонтували на Херсонщині. Синім позначили “Ленінів”, жовтим — пам’ятники іншим комуністичним лідерам. Крім того, на карті вказано й досі не знесені монументи: червоним – пам’ятники Леніну, блідо-рожевим – іншим більшовицьким окупантам. У синьому колі – пошкоджені тоталітарні монументи.

Рясний “ленінопад” на Херсонщині стартував на початку 2014 року, одночасно із подіями Революції Гідності. Найсвіжіший демонтаж “вождя” відбувся 8 серпня у містечку Велика Лепетиха. Також демонтували понад десять монументів іншим більшовицьким діячам.

В області ще залишилось 43 “Леніна”, зокрема у районних центрах: м. Скадовськ, смт. Великоолександрівка, смт. Верхній Рогачик, смт. Нижні Сірогози, смт. Іванівка.

day.kiev.ua

day.kiev.ua

Джерело: День