Скандал із затриманням голови РДА на Херсонщині набирає обертів

14 Серпня 2015 12:11
doba.te.ua

doba.te.ua

Учора десятки українських ЗМІ поширили інформацію про затримання працівниками Генеральної прокуратури голови Голопристанської РДА (Херсонщина) Олександра Богуненка за отримання неправомірної вигоди у розмірі 3 мільйонів гривень від одного з сільських голів району. Сьогодні стали відомі нові подробиці справи.

Як розповів на прес-конференції заступник генпрокурора Юрій Столярчук, хабар зібрали декілька місцевих підприємців, аби працювати на узбережжях курортних містечок без проблем і перевірок.

«Під виглядом законних дій щодо упорядкування торгівлі на узбережжі Чорного моря вимагалося спочатку 7 мільйонів гривень. Чиновник зменшив суму до 3 мільйонів, що ми власне і оцінили в еквівалент 130 тисяч доларів, – заявив Юрій Столярчук. – Сьогодні голові Голопристанської РДА та посереднику повідомлено про підозру. Їх дії ми попередньо кваліфікуємо за частиною 4 ст. 368 КК. Можу попередити, що затримані особи – не останні. Є абсолютно об’єктивні підстави думати про те, що будуть керівники обласної державної адміністрації… ». Наразі вирішується питання обрання запобіжного заходу для затриманих. Столярчук також додав, що з самого початку операції, про неї знав і контролював особисто президент Порошенко.

Тим часом, у Херсоні говорять про ймовірну причетність до скандалу голови облдержадміністрації Андрія Путілова та одного з його заступників. Останній, нібито, мав бути присутнім під час передачі грошей і мав рекомендації з ОДА сприяти цій справі. Сьогодні вдень Андрій Путілов провів прес-конференцію (чого не робив з початку роботи на цій посаді), де заявив, що сприятиме слідству по даній справі.

«Я особисто дуже давно знайомий з Олександром Богуненко. Рекомендував його спочатку на зама голови райдержадміністрації, потім – на голову. Як людина і товариш я співчуваю, як державний службовець я зобов’язаний дати слідству розібратися і буду надавати повне сприяння слідству. У мене немає підстав не довіряти столичним слідчим. Але я досі не отримав ніякої інформації, щоб зробити висновки хоча б для самого себе», – зазначив Путілов. Окрім цього, голова Херсонської ОДА заявив, що, на його думку, ця справа може бути частиною «великої політичної гри під прикриттям боротьби з корупцією».

Іван АНТИПЕНКО, «День»