На Херсонщині провалили мобілізаційний план

12 Серпня 2015 16:52
otriadi-samooboroni_14165200221У Херсоні керівники 25 великих підприємств та установ саботували вручення повісток своїм військовозобов’язаним працівникам та відмовилися організувати їх прибуття на медичну комісію.

З-поміж них – електромашзавод, завод гумотехнічних виробів, а також навіть комунальний заклад облради – обласна клінічна лікарня. На керівників вісьмох підприємств матеріали вже передано до міліції для початку кримінальних проваджень, розповів на прес-конференції воєнком Херсона, полковник Олександр Зіньковський.

В цілому по області мобілізаційний план  можна вважати проваленим. Його виконали тільки на 32%. Причому організатори призову помітили характерну закономірність: чи не найбільше місцевих жителів ухиляється від мобілізації у Генічеському на Новотроїцькому районах Херсонщини. А саме туди з окупованого Криму «добиває» сигнал заборонених в Україні російських телеканалів, які постійно вішають глядачам на вуха пропагандистську локшину на кшталт розіп’ятих хлопчиків та українських карателів.