У Херсоні перед футболом міліціонери роздавали пам’ятки “Як не стати жертвою шахраїв”

10 Серпня 2015 08:55
mvs.gov.ua

mvs.gov.ua

Останнім часом в міліцію надходить чимало заяв від громадян, які стали жертвами «мобільних» шахраїв. Це один з найпоширеніших методів, який сьогодні використовують зловмисники для незаконного заробіткуУникнути ролі потерпілого допоможе знання методів, за допомогою яких представники шахраї намагаються обдурити громадян. Так, за ініціативою начальника Херсонського міського управління Юрія Радлінського були розроблені спеціальні пам’ятки-листівки «Як не стати жертвою шахрайства».

У суботу перед футбольним матчем правоохоронці роздавали профілактичні листівки«Як не стати жертвою шахрайства» при вході на стадіон «Кристал».

– Такі профілактичні заходи дуже важливі для херсонців. Громадяни прочитають пам’ятку та передадуть своїм родичам. Чим більше громадян будуть інформовані про схему скоєння злочину, тим менше буде кількість людей, які попадають на гачок зловмисників», – зазначає Юрій Радлінський.

mvs.gov.ua

mvs.gov.ua

Шановні громадяни! Міліція нагадує, якщо вам телефонують люди, які представляються правоохоронцями, лікарями, банківськими службовцями і під різноманітними приводами вимагають гроші – не вірте їм і одразу ж дзвоніть “102”. Як варіант, у подібних випадках потрібно попросити нібито родича, який вам телефонує, відповісти на запитання особистого характеру, відповіді на які знають лише близькі люди.

Радимо провести роз’яснювальні бесіди з батьками, щоб у разі подібних дзвінків вони не впадали у паніку та не виконували умови аферистів.

Прес-служба УМВС України в Херсонській області