Через Чаплинку не перевезли монети

10 Серпня 2015 14:11

news_20150730_102440_1438241080Днями, у контрольному пункті «Чаплинка» під час проведення  митного огляду товарів, які переміщуються автомобільним транспортом через адміністративний кордон вільної економічної зони «Крим», херсонські митники викрили в салоні автомобіля «FORD TRANSIT»  двісті сім монет українських, турецьких та російських грошових знаків.

Водій-громадянин України перевозив монети жовто – білого кольору номіналом 5 гривень, 1 рубль, 1 турецька ліра в кузовній частині автомобіля без ознак приховування від митного контролю, але не задекларував грошові цінності в митній декларації.

За порушення митних правил, визначених статтею 472 Митного кодексу України, складено протокол, монети вилучено.

         Довідково: Стаття 472. Недекларування товарів, транспортних засобів комерційного призначення

1. Недекларування товарів, транспортних засобів комерційного призначення, що переміщуються через митний кордон України, тобто незаявлення за встановленою формою точних та достовірних відомостей (наявність, найменування або назва, кількість тощо) про товари, транспортні засоби комерційного призначення, які підлягають обов’язковому декларуванню у разі переміщення через митний кордон України, – тягне за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості цих товарів, транспортних засобів з конфіскацією зазначених товарів, транспортних засобів.