«Кристал» перемагає в херсонському дербі

9 Серпня 2015 11:09
fckristal.com

fckristal.com

Підопічні Сергія Шевцова здолали новокаховську «Енергію» з рахунком 2:0.

Традиційно, зустрічі цих суперників викликають значний ажіотаж. І кожного разу матч між «Кристалом» та «Енергією» сповнений додаткового азарту, емоцій, боротьби. У попередньому матчі без цього теж не обійшлося.

Зі стартових хвилин гри господарі взяли м’яч під контроль і спробували розхитати оборону новокаховчан то фланговими гострими передачами, то розрізними пасами на форвардів. Але перший небезпечний момент херсонці створили зі стандарту. Сергій Цой потужно пробив метрів з 25 – поряд зі стійкою.

Майже до кінця першого тайму команди так і не пограли власне у футбол. Було чимало боротьби, грубих зіткнень, нервів. Хоча це – теж частина дербі. Гості брудно фолили. Але арбітр показав всього три попередження. А на 26 хвилині суддя вилучив тренера «Кристала» Сергія Шевцова за вихід на поле. Зчинилися словесна перепалка, емоції зашкалювали. Але глядачам футбольний спектакль подобався. Не вистачало тільки голів.

Близьким до взяття воріт знову був Цой на 33 хвилині. Його класний удар зі штрафного воротар «Енергії» потягнув з верхнього кута. Гості теж відповіли гострим розіграшом стандарту, але захисники «Кристала» впоралися з цією загрозою.

Після перерви гра повеселішала. Новокаховчани не припиняли збивати суперників і отримувати жовті картки. Однак господарям такий футбол набридав, вони вирішили увімкнути ще вищі швидкості і нарешті довести атаки до логічного кінця. На 52 хвилині Ленський і Поплавка вибороли м’яч у суперника на лівому фланзі, Ярослав продерся до штрафного майданчика і віддав точно на Білоусова, який завершив комбінацію результативним ударом.

Одразу ж гості створили непогану відповідь. В останній момент Касперович і партнери по захисту завадили пробити нападнику гостей з вигідної позиції.

Хвилин 15 гра проходила більше в центрі поля. «Енергії» не вдавалося створити щось цікаве в нападі, а «Кристал» ніяк не міг загострити свої швидкі контрвипади і позиційні атаки. Та ближче до завершення матчу гості явно «підсіли». Перейшовши на чужу половину поля, вони не встигали за суперниками і «провалювались» у захисті. Цим користався «Кристал». На ударні позиції виходили Мартян, Цой, Білоусов, Гливий. Особливо гостро бив Цой зі штрафного і Мартян замикав дальню стійку після передачі з флангу.

Натомість «Енергія» спромоглася лише на один реально небезпечний момент. На 86-й хвилині місцеві вболівальники схватились за голови після потужного удару Антипова у поперечку. М’яч відлетів у поле і захисники господарів розрядили ситуацію.

До цього часу гості лишилися у меншості. За друге попередження видалили Притиковського. «Кристал» використав чисельну більшість у компенсований час. Чергову атаку завершав капітан Сергій Цой. Він отримав передачу на лінії штрафного майданчика, обробив м’яча і пробив точно в кут – 2:0.

Після цього можна було й порадіти за чергову перемогу «Кристала». Але святкування затягнула ще одна сутичка, яку влаштували новокаховчани. Не обійшлося без попереджень і вилучень. Червону карту побачив Бєлов. З технічної зони арбітр вилучив і тренера гостей.

Попри скандальний характер матчу, «Кристал» добивається ще однієї перемоги. Вдалий початок чемпіонату дає привід порадіти за рідну команду. Однак суперники все більше налаштовуватимуться на херсонців, тож перед ними стоятимуть ще складніші випробування в наступних турах.

Чемпіонат України

Друга ліга

3 тур

«Кристал» – «Енергія» – 2:0 (0:0).

8 серпня, м. Херсон, стадіон «Кристал», 18:00.

Судді: Кальонов О., Романов Д., Почепецький П.Сальніков П.

Спостерігач арбітражу: Олєйнік

«Кристал»: Касперович, Бічевой, Хомутов, Худченко, Поплавка, Ленський, Михайленко (І. Шевцов, 87), Цой, Мартян (Козаченко, 90+2), Білоусов (Барладим, 75), Гливий.
Запасні: Чакляров, Сальвай, Берест, Овчинніков.
Тренер: Сергій ШЕВЦОВ.

«Енергія»: Козаченко, Бєлов, Масюткін, Притиковський, Цибульський, Феденков (Д. Матвейченко, 58), Лук’янець, Антипов, Дедяєв (Шевченко, 87), Логвиненко (Волков, 78), Таран.
Запасні: Зелінський, Гайдаєнко, Іванюк.
Тренер: Павло МАТВЕЙЧЕНКО.

Голи: Білоусов (52), Цой (90+2).
Попередження: Цой (76), Касперович (90+4), Козаченко (90+4), Хомутов (90+4) – Дедяєв (23), Бєлов (30, 90+4 – вилучення), Притиковський (8, 76 – вилучення), Лук’янець (50), Масюткін (90+2).

09

fckristal.com

fckristal.com

fckristal.com

fckristal.com

fckristal.com

fckristal.com

fckristal.com