Завтра в Голій Пристані відбудеться фестиваль “Український кавун – солодке диво”

7 Серпня 2015 12:02
visitkherson.gov.ua

visitkherson.gov.ua

Місяць серпень знаменний для Херсонщини щорічним унікальним фестивалем «Український кавун – солодке диво», який проходить в Голій Пристані за підтримки Південної державної сільськогосподарської дослідної станції Української академії аграрних наук, що з 1969 року працює в місті.

У цей час аромат та присмак кавуна, що пашить гарячим степовим повітрям, розтікається від набережної по всіх вулицях міста і далеко за його межами. Навіть сонце над Конкою сходить яскраво-рожевого кольору і що вище воно здіймається, то все більше стає схоже на велетенську ягідку, яка не стримається і ось-ось вибухне, і рознесеться над містом солодким маревом дитинства.

Не випадково Гола Пристань вважається кавуновою столицею, бо шанована ця ягода за неабиякі смакові та лікувальні якості. З торгової пристані відправляються багатотонні баржі, завантажені нашим Голопристанським кавуном. І прямує цей «смугастий пасажир» по Дніпру-Славуті до самого Києва та до Чорного моря – давніми козацькими шляхами. І скуштують його не лише в Україні, а й далеко за її межами. А з набережної свого смугастого солодкого собрата проводжає скульптурна композиція Голопристанського кавуна, відрізана яскрава скибочка якого приваблює і манить до себе, що так і хочеться, якщо не відкусити, то хоча б доторкнутися.

Тож запрошуємо всіх 8 серпня 2015 року долучитися до багатотисячної аудиторії гостей та учасників дванадцятого Всеукраїнському фестивалі «Український кавун – солодке диво!», який розпочнеться о 9-ій годині ранку на набережній м.Гола Пристань біля альтанки.

Чекаємо вас на нашому чудовому святі, у програмі якого: виставка-ярмарок, дегустація, продаж у великому асортименті баштанних культур та іншої сільськогосподарської продукції, концертно-розважальна програма, ігри, конкурси, майстер-класи з карвінгу та інших видів декоративно-прикладного мистецтва та безліч незабутніх вражень від знайомства з культурою нашого краю та його колоритом.

Пропонуємо вам стати не тільки гостями нашого міста, а й активними учасниками фестивальних заходів. Чудовий настрій та прекрасний відпочинок Вам буде гарантовано!

1438274767_by4a0zh7euo