На адмінмежі з Кримом посилено контроль щодо незаконного переміщення товарів

7 Серпня 2015 13:41
dpsu.gov.ua

dpsu.gov.ua

На адмінмежі між Херсонською областю та тимчасово окупованою територією АР Крим співробітники Азово-Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби України продовжують активні заходи щодо виявлення та попередження випадків переміщення товарів з порушеннями норм чинного законодавства. Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

На сьогодні найбільш поширеною схемою на цій ділянці відповідальності є використання зловмисниками подвійного пакету товаросупровідних документів. І це далеко непоодинокі випадки, коли перевізники декларували, що товар прямує до АР Крим, а насправді – безпосередньо на територію РФ, зокрема до таких регіонів як Ростов-на-Дону, Краснодар тощо. У більшості випадків правопорушники транспортували м’ясо, рибу, овочі та інше.

Крім того зловмисники часто вдаються до шахрайських дій, надаючи для перевірки співробітникам прикордонного відомства фальшиві документи  знаючи, що такі дії є протизаконні.

Зокрема вчора прикордонники Херсонського загону в контрольному пункті «Чаплинка» зупинили для огляду два вантажні автомобілі «Рено» з вантажем понад 27 тонн м’ясної продукції, які слідували з м. Херсон  до м. Севастополь. У ході перевірки правоохоронці спільно з представниками митниці виявили, що ветеринарна печатка на товаросупровідних документах можливо містить ознаки повної підробки. По факту виявлення підробки проводяться слідчі дії співробітниками МВС.

Загалом протягом року правоохоронці Азово-Чорноморського регіонально управління у 60 випадках направили повідомлення для внесення інформації до ЄРДР по фактам використання подвійних чи фальшивих товаросупровідних документів.