За минулий тиждень на Херсонщині прикордонники зафіксували 11 російських безпілотників

5 Серпня 2015 11:41
khoda.gov.ua

khoda.gov.ua

Азово-Чорноморське регіональне управління інформує, що протягом тижня ситуація суттєвих змін не зазнала. Українські прикордонники зафіксували  11 безпілотних літальних апаратів,  9 з яких здійснили заліт на територію Херсонщини. Окрім того, 4 рази було помічено ротації ЗС РФ.

Завдяки прийнятим заходам по реверсному руху та перерозподілу нарядів по перевірці документів, за звітній період прикордонники оформили близько 100 тисяч громадян та більше 20 тисяч транспортних засобів.

Військовослужбовці загалом виявили 124 адміністративних порушення, не пропустили 121 особу, з яких 23 іноземці. Зафіксували у 17 випадках недійсні документи для перетину.

За результатами оглядової роботи прикордонники Херсонського та Бердянського загонів зафіксували 20 випадків контрабанди товарів та матеріалів на суму більше 2 мільйонів гривень, в тому числі попередили контрабанду на суму 210 тисяч гривень. Виявили 3 одиниці зброї та 53 боєприпаси різного калібру. Здійснили перекриття каналу незаконного переміщення до тимчасово окупованої території АР Криму вантажів чорних металів у великих обсягах, що переправлялись вагонами.

По результатам охорони берегової ділянки відповідальності прикордонники здійснили 18 виходів у море, оглянули 31 плавзасіб та склали 7 адміністративних протоколів. Вилучили та передали відповідним контролюючим органам близько 1,3 км сіток.

Крім того, протягом минулого тижня прикордонники у 5 випадках відмовлялись від запропонованої грошової винагороди від громадян, що прямували через адмінмежу.