Наставник херсонського «Кристала» прокоментував попередній матч

5 Серпня 2015 13:50
fckristal.com

fckristal.com

Наставник «Кристала» прокоментував попередній матч з «Арсеналом-Київщина»

– Я вдячний нашим футболістам за проявлений характер, дякую нашим ультрас, які палко нас підтримували. Вітаю всіх із перемогою. Ми знали, що нас чекає непроста гра у Білій Церкві, адже до цього у нас були складні матчі з цим суперником. Були проблеми з полем, тому господарям було зручніше грати у свій футбол з певним відсотком вертикальних передач верхом. У нас же в кожному матчі в Білій Церкві є складності з комбінаціями низом. В цілому, матч складався для нас добре. Сергій Цой прекрасно реалізував два штрафні удари. Якби при рахунку 2:0 арбітр призначив два стовідсоткових пенальті у ворота суперника, то, можливо, перемога була б із розгромним рахунком. Натомість арбітр «висмоктав із пальця» момент з пенальті в наші ворота. Кінцівка вийшла нервовою. При рахунку 2:0 ми обмінялися доволі небезпечними моментами і за такого перебігу, коли арбітр не призначив пенальті у ворота господарів, ми могли б зіграти внічию.

– Ви сказали про непризначені пенальті. Яка там була ситуація? І як ви загалом оціните суддівство в цьому виїзному матчі?

– Я не зможу об’єктивно відповісти на це питання. Але на мою зацікавлену думку, схильний притримуватись рішення в нашу сторону. В першому моменті Мартян вривався віч на віч із воротарем, його потягнули за футболку, а в другому Цой обіграв футболіста суперника і той прийняв його на стегно. При цьому ставиться пенальті, коли наш воротар першим грає у м’яч і зачіпає суперника. Наші гравці апелювали до арбітра, помічник теж не вказав на порушення, але головний арбітр відповів, що розбереться сам, без консультацій. «Арсенал-Київщина» погодився надати нам відео з матчу. Ми постараємось достукатись до комітету арбітрів, щоб вони переглянули ці моменти або весь матч і дали свою оцінку. Також я сподіваюся, що роботу арбітра об’єктивно оцінить інспектор Едуард Валенко. Я дуже поважаю його як футболіста, я в дитинстві ходив дивитися на його гру в «Кристалі». Завдяки таким людям наше покоління ставало футболістами. Я сподіваюся, що інспектор і комітет арбітрів дадуть відповідну оцінку цьому матчу.

ФК «Кристал»