На херсонській верфі випускатимуть блокпости

5 Серпня 2015 17:17
facebook.com

facebook.com

На херсонському державному суднозаводі «Паллада» (єдиному в Україні підприємству з випуску великотоннажних ремонтних доків) налагодили випуск блокпостів.

Це конструкції з особливо міцного бетону, який раніше використовували для виготовлення причалів та понтонів, із бійницями та металевими дверима. До того ж, такий блокпост можна перевозити вже у готовому вигляді, а встановлювати на заздалегідь визначеному місці всього за кілька годин.

Для будівництва другої лінії оборони на тимчасовому кордоні з окупованим Кримом Херсонщині вкрай потрібно кілька сотень подібних конструкцій. Тому одну з них міліція планує випробувати на полігоні, обстрілявши з усіх видів наявної зброї. Але проблема в тому, що один блокпост від херсонської верфі коштує близько 120 тисяч гривень, а коштів на їх придбання не передбачено ні в місцевих, ні в державному бюджетах.  Хоча бетонні укріплення від «Паллади» не завадили б і на першій лінії оборони ближче до анексованого півострова – адже там вони переважно дерево-земляні, які не витримують прямого влучання снаряду чи великокаліберної міни.