До уваги херсонців! Встановлення лічильника газу – обов’язкова умова

5 Серпня 2015 10:22
city.kherson.ua

city.kherson.ua

Відповідно до Закону України «Про комерційний облік природного газу», з 1 січня 2016 року не допускається подача газу без лічильників споживачам, які споживають природний газ для приготування їжі (газова плита) та підігріву води (газовий водонагрівач). За інформацією ПАТ «Херсонгаз», в місті без лічильників залишаються ще 600 таких споживачів природного газу. Підприємство за власної ініціативи безкоштовно для таких споживачів здійснює встановлення лічильників газу.

Згідно із законодавством (абз. 18 п.29 Правил надання населенню послуг з газопостачання, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 09 грудня 1999 року №2246), споживачі зобов’язані безперешкодно допускати у свої житлові та підсобні приміщення для установлення лічильника газу, що здійснюється з ініціативи та за кошти газопостачальних (газорозподільних) підприємств.

Завтра, 6 серпня, «Херсонгаз» буде виконувати монтажні роботи по безоплатному встановленню лічильників газу споживачам, які використовують газ для приготування їжі (газова плита) та підігріву води (газовий нагрівач) за наступними адресами у м.Херсоні:

– вул. Р.Люксембург, 11, кв. 7, 10, 13, 19, 20, 38, 40, 47, 54, 62;

– вул. Р.Люксембург, 11-а, кв. 5, 7, 9, 19, 27, 34, 40, 47

Оскільки роботи зі встановлення лічильників газу є газонебезпечними, то вони проводяться з обов’язковим відключення газопостачання не тільки квартир, де такі роботи проводяться, а й квартир, які безпосередньо приєднані до спільного газопроводу-вводу в будинок або під’їзд будинку. Після встановлення лічильників здійснюється відновлення газопостачання, яке провадиться газорозподільним підприємством на кожний окремий газовий прилад, де газопостачання було тимчасово відсутнє.

З метою уникнення непорозумінь зі споживачами природного газу під час пуску газу після встановлення лічильників ПАТ «Херсонгаз» проінформувало всіх мешканців зазначених будинків про тимчасову відсутність газопостачання 6 серпня 2015 року та необхідність забезпечення доступу до газових приладів для безпечного та швидкого відновлення газопостачання.