Співачка М.Садовська та письменник Т.Прохасько вперше відвідають Херсон

4 Серпня 2015 18:01
www.facebook.com/hmigkptk

www.facebook.com/hmigkptk

Херсонське соціологічне співтовариство (ХОВ САУ), East European Performing Arts Platform, Молодіжна рада при міському голові запрошують усіх бажаючих на музично-літературний вечір зі співачкою Мар’яною Садовською та письменником Тарасом Прохасько. Вечір відбудеться 9 серпня 2015 р. на місці Лебединого озера в парку ім.Ленінського комсомолу. Початок о 20.00. Організатори просять при собі мати каримат або килимок для сидіння.

Мар’яна Садовська виконає народні пісні у своєму авторськім аранжуванні, які вона збирала в поліських, полтавських і гуцульських селах, а також… втім, про це ви дізнаєтесь на вечорі. Тарас Прохасько прочитає уривок останньої, ще не опублікованої прози.

Однак ця літературно-музична подія не буде звичайним концертом або традиційним авторським вечором. Вона буде побудована як імпровізована зустріч із глядачами, і саме від них буде залежати, що буде відбуватися.

Подія проходить у рамках проектів «Десант» (Східноєвропейська платформа перформативных мистецтв, EEPAP) і «Театр порозуміння: дискусійна платформа Півдня України на базі документального театру» (XOO САУ) за підтримки МВ «Відродження»

Мар’яна Садовская (Кельн/Львів) – вокалистка, композитор, мульти-інструменталістка, акторка, яку критики називають «української Бьорк». Родом львів’янка, вона вже довгий час живе і працює в Кельні (Німеччина). Виступала в «Brooklyn Academy of Music i Symphony Space» (Нью-Йорк), а також в Україні, Ізраїлі, Німеччині, Швейцарії, Італії, Англії, Вірменії, Афганістані, Туреччині, Польщі. Її німецька група «Borderland» випустила диск „Just not forever” (Wismar Records, 2011). Серед її численних проектів співробітництво з новаторською музичною альтернативною сценою (CD „Borderland”, Dangerous Music, USA, 2005) і легендарним «Kronos Quartet» („Chernobyl. The Harvest” – прем’єра в 2013 у Києві й у Нью-Йорку). www.marianasadovska.de

Тарас Прохасько (Івано-Франківськ) – письменник, журналіст, перекладач, ботанік за освітою, народився та живе в Івано-Франківську. Його повісті, есе, розповіді та фейлетони переведено на німецьку, чеську, польську, сербську, англійську та інші мови. Серед виданих добутків „Інші дні Анни” (1998),  „НепрОсті” (2002), „Лексикон таємних знань” (2003),   „Із цього можна зробити кілька оповідань” (2005), „БотакЄ” (2010), „Одної і тої самої” (2013), а також (разом з Мар’яною Прохасько) дві книжки для дітей: „Хто зробить сніг” (2013 –Книга року BBC) і „Куди зникло море” (2014).