Херсонці сплатили 16,5 мільйонів податку з доходів

3 Серпня 2015 14:11
city.kherson.ua

city.kherson.ua

Станом на 20.07.2015 року бюджети місцевих громад Херсонщини отримали від мешканців області 16,5 млн.грн. податку з доходів фізичних осіб, які вони задекларували до 1 квітня 2015 року. Про це повідомляє прес-служба ГУ ДФС в Херсонській області.

Нагадаємо:  херсонцям, які відповідно до статті 179 Податкового кодексу України подали декларацію про майновий стан і доходи за 2014 рік, необхідно самостійно до 1 серпня 2015 року сплатити податок на доходи фізичних осіб, зазначений у поданій податковій декларації.

Суму податку платник має перерахувати за своєю податковою адресою. Згідно з положеннями пункту 45.1 статті 45 Податкового кодексу України  податковою адресою платника податків – фізичної особи визначається місце її проживання, за яким вона береться на облік, як платник податків у контролюючому органі.

У випадку, якщо громадянин не сплачує узгодженої суми грошових зобов’язань у визначені Податковим кодексом терміни, він притягується до відповідальності у вигляді штрафу в таких розмірах:

– при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, – у розмірі 10% погашеної суми податкового боргу;

– при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, – у розмірі 20% погашеної суми податкового боргу.

Окрім того, на суму податкового боргу нараховується пеня із розрахунку 120% річних облікової ставки Національного банку України, діючої на день виникнення такого податкового боргу або на день його (його частини) погашення, залежно від того, яка з величин таких ставок є більшою, за кожний календарний день прострочення у його сплаті (пункт 129.4 статті 129 Кодексу).