Херсонська прокуратура хоче відібрати у проросійського активіста з Криму готель на Чонгарі

3 Серпня 2015 10:22
ua.krymr.com

ua.krymr.com

Прокуратура Херсонської області подала судовий позов про відчуження готелю, що належить Сейтумерові Німетуллаєву – голові провладної організації «Кирим Бірлігі».

Про це під час відвідування пункту пропуску «Чонгар» сказав голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Путілов, інформує Крим.Реалії.

«Німетуллаєв – колишній глава Генічеської районної адміністрації – зрадник України. Як він може мати тут якісь об’єкти? Однак питання це буде вирішуватися в правовому полі. У прокуратури є законні підстави для звернення до суду. Наскільки мені відомо, земля, на якій побудований готель, була зайнята незаконно, можна сказати, самозахопленням», – сказав Андрій Путілов.

ua.krymr.com

ua.krymr.com

Про намір передати готель «Чонгар» у власність територіальної громади говорив на недавньому засіданні Ради оборони Херсонської області начальник управління містобудування та архітектури, головний архітектор області Григорій Ходін.

Передбачається, що в разі позитивного для обласної влади та прокуратури рішення суду будівлю готелю передадуть Азово-Чорноморському управлінню Держприкордонслужби України для розміщення там прикордонників, які несуть службу на КПП «Чонгар» та на прилеглих територіях.

Офіційні повідомлення з цього приводу від прокуратури Херсонської області поки що не оприлюднені.