Жителі Чаплинського району подарували відпочинок дітям учасників АТО

31 Липня 2015 14:22
Kak-vyibrat-pravilnyiy-detskiy-lager-460x303Чаплинська громадська організація «Центр розвитку громадських ініціатив «Таврійський край» виступила з пропозицією організувати акцію «Подаруй відпочинок дітям»,  метою якої була організація оздоровлення та відпочинку дітей військових із Житомирщини, які тривалий час дислокувалися на території району та загинули або  були поранені в боях на сході України.
До акції долучилися: Чаплинська районна державна адміністрація, відділ освіти райдержадміністрації, районний Будинок творчості дітей та юнацтва, Чаплинська спеціалізована школа, НВК «Чаплинська  школа – гімназія», Чаплинська дитяча музична школа, районний Будинок культури, Іванівський та Павлівський сільські будинки культури. Спільно, колективами вищезгаданих установ і організацій проведено дев’ять благодійних концертів, та зібрано коштів – 82 000 гривень.
Херсонщина зустріла 28 маленьких представників Житомирщини екскурсією по торгівельно-розважальному центру «Фабрика» із показом мультфільмів та приготуванням смачного обіду. В подальшому дітей оздоровлено у дитячому таборі «Прибережний» смт. Лазурне, під час перебування в якому вони відвідали Скадовський дельфінарій.
Після відпочинку на морі гості відвідали Чаплинку, де їх тепло зустріли голова районної державної адміністрації Сергій Лепський, заступник голови – Віталій Спіжов, керівник громадської організації Петро Лелеко. Малечу розмістили в одному із дошкільних закладів селища, в якому спеціально створили  додаткові побутові зручності.
Дітей в Чаплинському районі чекали екскурсія по Чаплинці, відвідування Лемурійського озера в с.Григорівка та поїздка до перлини Таврійського краю – Біосферного  заповідника ім. Ф.Е. Фальц-Фейна Асканія-Нова.
Приємне враження на гостей справила «Казкова діброва» в місті Нова-Каховка, де їх чекав парк атракціонів. Вони також відвідали Каховську ГЕС та ознайомилися з історією міста.
12 днів, проведених на Херсонщині пройшли швидко і непомітно. На прощання, діти отримали подарунки від волонтерів з Херсону. Незабутнім був момент, коли вся команда, біля поїзда, в якому від’їжджали задоволені маленькі гості, виконала Гімн України.