На Херсонщині прикордонники запобігли спробі переміщення предметів старовини

31 Липня 2015 16:02
news_20150730_102443_1438241083

dpsu.gov.ua

У контрольному пункті «Чаплинка», що на адміністративній межі між Херсонською областю та тимчасово окупованою територією АР Крим прикордонники виявили партію прихованих колекційних монет. Про це інформує прес-служба відомства.

Транспортний засіб «Форд» під керуванням громадянина України прямував на виїзд з материкової частини. Під час огляду автівки за допомогою спеціального приладу під сидінням, а в подальшому і під панеллю приладів та особистими речами прикордонники знайшли 207 колекційних монет жовтого та сріблястого кольору.  Попередньо визначено, що знайдені монети виготовлені зі срібла з елементами золота. Знахідку вилучено встановленим порядком та передано компетентним органам.

dpsu.gov.ua

dpsu.gov.ua

А ось прикордонники Бердянського загону в контрольному пункті «Чонгар» запобігли спробі переміщення культурно-історичних цінностей. Так, у громадянина України, який пішки прямував на материкову частину України, прикордонники спільно із працівниками митниці виявили в особистих речах старовинну книгу, якій попередньо налічується кілька століть. Після складання необхідних документів книгу вилучили та передали на експертизу.