Херсон готується відзначити День Незалежності України

31 Липня 2015 09:52
city.kherson.ua

city.kherson.ua

Створити справжнє свято для херсонців з нагоди Дня Державного Прапора України та річниці Незалежності України доручив міський голова Володимир Миколаєнко. Відповідні виконавчі органи міської ради підготували попередній план заходів до свят.

У день Державного Прапора України урочистості відбудуться в парку Слави за участю мешканців міста, представників громадських організацій та політичних партій, керівників міста. Учасники урочистостей візьмуть участь у відкритті оновленої Дошки у Міському парку та стануть учасниками «Параду вишиванок». Долучитися до Параду запрошуються всі мешканці міста, їм пропонується одягти вишиванки або прикрасити свій одяг елементами народної творчості. Завершать святкову ходу учасники параду на набережній проспекту Ушакова, де буде організовано святково-розважальну програму. Її учасниками стануть аматорські колективи міста, для дітей будуть організовані різноманітні конкурси, змагання, розваги, виставка-ярмарок робіт народних майстрів. Продовжиться свято на набережній і в день відзначення річниці Незалежності України.

В День Незалежності України в місті пройде святкова хода по проспекту Ушакова, від пам’ятного знаку Небесній сотні до набережної.

В ці дні в парках та на літніх майданчиках будуть виступати творчі колективи, музеї міста проведуть дні відкритих дверей, у кіноконцертному залі «Ювілейний» для херсонців та гостей міста пройдуть безкоштовні кіносеанси. На майданчику біля кінотеатру заплановано відкриття літнього кіно-кафе «Дивись українське».

З 21 серпня буде працювати відкритий кінотеатр у «Лебединому озері», де відбудеться тематичний показ фільмів.

Традиційно у святкові дні пройдуть спортивні змагання, виставки творчих робіт тощо.